Damlagets vecka 37

Damlagets vecka 37

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 37

Under veckan som gått har:



Lucy Watson kom till klubben denna sommar och lånades ut för spel med Championshiplaget Charlton Athletic. Klubben meddelade i tisdags att anfallaren återvänder till Chelsea efter att ha råkat ut för en främre korsbandsskada. Hon kommer att göra sin rehabilitering med klubbens medicinska team för att komma tillbaka starkare till nästa säsong.



I torsdags släpptes den tredje och sista delen om Emma Hayes tio år i Chelsea. I den här delen får vi se följa med under Champions League finalen och fjolårets dubbel när resan fortsätter.

                      Se det tredje avsnittet HÄR!


Premiären som skulle spelas på Stamford Bridge förra helgen ställdes som alla vet in då Drottningen lämnat jordelivet. Matchen mot West Ham har nu fått en ny speldag och kommer istället att spelas på Kingsmeadow onsdagen den 28 september med avspark kl. 20.05. Matchen kommer att visas på BBC Two och förhoppningsvis innebär det att Viaplay sänder den.



Emma Hayes berättar i en intervju på Chelseas hemsida om vad hennes nyförvärv kommer att bidra med när vi ger oss in i den nya säsongen.  Redaktionens redaktör, Wiktor, har samlat Emmas tankar i en artikel här på SvenskaFans.

                      In och läs den HÄR!



Matchen på Stamford Bridge mot West Ham flyttades till Kingsmeadow och istället är det derbyt mot Tottenham som kommer att spelas på the Bridge.
Så boka biljetter till Londonderbyt mot Tottenham söndagen den 20 november för att se en härlig fotbollsmatch i ett grått november. Avsparkstid kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.



Inför säsongens första match ger Erin Cuthbert sin syn på hur laget ser på sina chanser kommande säsong. Klubben är långt ifrån nöjda med priserna de har samlat på sig under damlagets framgångar utan de jagar fler. Ligacupen, FA cupen, WSL eller Champions League, Chelsea har siktet inställt på ALLA.

                      Läs mer HÄR!



Under söndagskvällen var det äntligen dags för ligan att dra igång. Eftersom den första omgången sköts upp blev det nykomlingarna Liverpool som blev premiärmotståndet för Chelsea.
Emma valde att starta med 3-4-1-2 och frågan är om vi får se den formationen i fler matcher eller om hon kommer spela med en fyrbackslinje nästa helg.

Det var en match där Chelsea förde spelet utan att skapa allt för många farliga lägen. Det visade sig att de tre målen som kom, kom från straffpunkten. Chelsea tog ledningen redan i den tredje minuten efter att Guro Reiten blivit nedsparkad i straffområdet. Kirby rullade enkelt in bollen till höger om Rachel Laws som tidigt tog ett kliv åt vänster.

En hands och en onödig glidtackling i straffområdet fällde Chelsea denna söndagskväll där Katie Stengel satte den första till höger och den andra till vänster.
Ingen av de tre straffarna går att argumentera emot och får ses som korrekta beslut. Däremot går det att diskutera om VAR i WSL hade gett Chelsea en 2-0 ledning? Kerr blev avblåst flera gånger för offside, men minst en var felaktig då reprisen visade att hon tydligt var onside samt att några var tveksamma då den bortersta ytterbacken såg ut att upphäva offsiden. Flera var dock korrekta och solen i ögonen kan inte vara det lättaste att hantera.

Liverpool gjorde det igen. Chelsea har inte förlorat en enda match där de lett i halvtid sedan den 17 augusti 2013, då stod Liverpool som motståndare när matchen slutade 3-4. 55 segrar och fyra oavgjorda stannade den sviten på när Liverpool nu på nytt vände och vann.
 



Kommande:

Söndagen den 25 september är det avspark kl. 17.00 mellan Chelsea – Manchester CityKingsmeadow. Matchen visas på Viaplay.
 

Källor:
Lucy Watson
Emma Hayes
West Ham
Londonderby 
Liverpool - Chelsea 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-09-19 12:03:00
Author

Fler artiklar om Chelsea