Damlagets vecka 39

Damlagets vecka 39

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 39

Under veckan som gått har:

I onsdags spelade Chelsea kvartsfinalen av FA cupen 2020/2021 mot Birmingham City på St Andrews Stadium.
Emma Hayes gjorde åtta förändringar i startelvan från söndagens WSL vinst mot Manchester United.

Vår svenska målvakt Zecira Musovic gjorde sin tredje start för klubben. Framför henne ställde Chelsea upp med en trebackslinje Carter, kvällens kapten Birght och Nouwen som fick sin första start i den kungsblå dressen.
Mittfältet bestod av Fox som höger wingback, Spence och Ingle på det centrala mittfältet och Andersson som vänster wingback.
Fronttrion utgjordes av England, Cuthbert och Fleming.
Chelsea tog tag i matchpinnen direkt från start och fick chansen att ta ledningen i den 20 minuten då domaren pekade på straffpunkten när Cuthbert blev fälld i straffområdet.
Beth England tog straffen, men skottet gick över ribban.

Chelsea fortsatte att skapa lägen och äga mycket boll, men hemmalaget höll de kungsblå spelarna på utsidan om sig och de avslut som nådde fram till mål, räddades av målvakten Hourihan.

Smått frustrerande stod det fortfarande 0-0 när domaren Elizabeth Simms blåste av efter 45 minuter.

När Hayes i paus bytte in Kerr istället för Ingle, fick OS-guldmedaljören Fleming ta klivet ner på det centrala mittfältet.
Bytet satte avtryck på matchen direkt, men målet kom först när matchuret närmade sig timmen spelad.
Fox slog ett tidigt och perfekt inlägg i boxen som Kerr nickade in till 1-0.
Strax efter målet gjorde Hayes ett trippelbyte, Charles, Harder och Kirby kom in istället för Fox, Spence och England.
Bara minuter efter bytet ökade Kirby på Chelseas ledning till 2-0. Brights ”misslyckade” inlägg tog i ribban och landade framför fötterna på Fran Kirby som petade in bollen i mål.
Klappklappspel från Andersson till Harder som la en perfekt slagen passning till Fleming som tog en maxlöpning in i straffområdet. Fleming slogen passning tvärs igenom straffområdet till Kirby. Kirby i sin tur tog emot bollen och tryckte sen in 3-0.

Det skulle bli ännu ett mål innan matchen var över. Andersson slog ett fint inlägg in i straffområdet som Harder nickade in lekande lätt.

Med 4-0 på tavlan tog sig Chelsea vidare till semifinal, där de ställs mot Manchester City.



Tre Kungsblå spelare nominerades i torsdags till månades spelare och mål i september.
Fran Kirby och Sam Kerr var båda nominerade till månadens spelare i september tillsammans med Remie Allen (Aston Villa), Inessa Kaagman (Brighton), Beth Mead, Vivianne Miedema (båda Arsenal) och Shelina Zadorsky (Tottenham).

Kirbys 50:e mål för klubben som gjordes i 6-1 vinsten mot Manchester United har blivit nominerat till månadens mål. Pernille Harders mål i samma match finns också med bland de nominerade.
De andra målen som är nominerade gjordes av Ona Batlle (Manchester United) mot Reading, Sarah Mayling (Aston Villa) mot Leicester City, Beth Mead (Arsenal) mot Chelsea, Kayleigh Green (Brighton) mot Birmingham och Hannah Bennison (Everton) mot Birmingham.

Röstningen avslutades under måndagen och resultatet publiceras på ligans hemsida.



Under lördagsförmiddagen spelade Chelsea sin fjärde ligamatch för säsongen. Brighton stod för motståndet och Emma Hayes gjorde en förändring gentemot den senaste ligamatchen mot Manchester United.
Berger i målet hade en trebackslinje med Bright, Carter och Eriksson framför sig.
Mittfältet bestod av Cuthbert som höger wingback, Leupolz och Ingle på det centrala mittfältet och Reiten som vänster wingback.
Fronttrion utgjordes av Kirby, Kerr och Harder, eller Pi-Kerr-By (tänk Pikachu) som de fått som smeknamn av fansen.

Chelsea fick en perfekt start på matchen när Reitens avslut i den 9:e minuten satt välplacerad bakom Walsh i Brightonmålet.
Ett snabbt inkast från Cuthbert till Harder som spelade in bollen till en felvänd Kirby i höjd med straffpunkten. Kirby serverade en fin passning till Reiten som fyllde på i straffområdet.

Brighton fick mer boll efter målet och hade en del farliga lägen i samband med fasta situationer, men deras vassaste avslut nickades undan av Eriksson strax innan mållinjen.
Strax före halvtidsvilan nickade Sam Kerr in sitt femte ligamål för säsongen och Chelsea kunde gå till pausvilan med en 2-0 ledning.
Fran Kirby la en perfekt långboll upp på Australiensiskan från mittplanen. Kerr vann nickduellen med målvakten Walsh och försvararen.

Brighton fick en kanonstart på den andra halvleken när Danielle Carter i en duell med vår Jess Carter satte dit reduceringen 2-1.

Målet gav Brightonspelarna ny energi och de låg på för ett kvitteringsmål, men åter igen räddades vi av vår kapten Eriksson.

Chelsea vaknade till och låg på för sitt tredje, men bollen hade svårt att hitta in i nätmaskorna.
Med 13 minuter kvar på matchuret gjorde Hayes sina första byten. England och Charles kom in istället för Cuthbert och Kerr.
Det bytet gav direkt utdelning när Kirby med sin tredje assist för dagen hittade in till England med ett lågt inlägg. Beth placerade läckert in 3-1 i krysset och satte punkt för matchen.
 



Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays.
För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.

Jag har tidigare tipsat om Manchester Citys Greenwood, Arsenals Mead och Sophie Ingle. Eftersom det är en back, en mittfältare och en anfallare kan det vara på sin plats med en målvakt.

Manuela Zinsberger (Arsenal) och Megan Walsh (Brighton) är de målvakter som leder poängligan för målvakterna så här långt. Båda är billiga, men jag skulle gå för Zinsberger då hon, som målvakt i topplaget Arsenal, borde hålla fler nollor och där med generera fler poäng än Walsh sett över tid.

Ligans namn: WSL SvenskaFans
Ligakoden: 62mv4p
 

Kommande vecka:

Onsdagen den 6 oktober möter Chelsea Wolfsburg i Champions Leaguegruppspelets första omgång. Avspark kl. 21.00 Kingsmeadow.
Samtliga Champions Leaguematcher visas GRATIS på DAZN Youtube kanal.

Söndagen den 10 oktober spelar Chelsea mot nykomlingarna Leicester City Women med avspark kl. 13.30 hemma på Kingsmeadow.
Matchen visas på V Sport Premium och Viaplay.
 
 
Källor:
Birmingham – Chelsea
Månadens mål och spelare
Chelsea - Brighton
Fantasy
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-10-04 15:09:40
Author

Fler artiklar om Chelsea