Damlagets vecka 39

Damlagets vecka 39

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 39

Under veckan som gått har:



I tisdags gick klubben ut med de tråkiga nyheterna att en av arbetarna som jobbar på Kingsmeadow och Stamford Bridge blivit sjuk under arbetet med att förbereda planen inför matchen mellan Chelsea och Manchester City. David McKnight dog senare under dagen på sjukhuset, en eldsjäl med hjärta för klubben.



Under onsdagen var det dags för den uppskjutna premiärmatchen mot West Ham.
Vi fick se flera av våra nyförvärv starta för första gången i ligan när Emma Hayes ställde upp med 4-4-1-1 (Berger; Perisset, Bright, Buchanan, Eriksson ©; Svitkova, Cuthbert, Fleming, Reiten; Kirby; Kerr).

Redan i den tredje matchminuten fick gästerna en hörna där Sam Kerr missade sin markering och kunde bara titta på när Hammers kapten, Dagny Brynjarsdottir, nickade in 0-1.
Vi fick, trots stor dominans från klubben med flera ramträffar, vänta till den 40:e minuten för att se Fran Kirby sätta dit kvitteringen så att det i paus var lika läge.

Den kungsblå dominansen i spelet skulle tillslut ge utdelning. I röran som uppstod efter en hörna letade sig bollen fram till Kerr som i den 58:e minuten satte 2-1 från nära håll.
Bara fyra minuter senare var det dags igen. Den före detta West Ham spelaren Katerina Svitkova slog en hörna mot första stolpen där Millie Bright nådde högst och nickade dit 3-1.
Chelsea var inte nöjda med 3-1 och låg på för ett fjärde, men när Tom Reeves blåste av matchen stod det fortsatt 3-1 på tavlan och Chelsea går på landslagsuppehåll med sex poäng efter tre spelade matcher.



I samband med onsdagens match hyllades kapten Magda Eriksson som nått upp i 150 matcher.



Efter att premiären mot West Ham på Stamford Bridge sköts upp för att spelas på Kingsmeadow tidigare denna vecka, bestämdes det att matchen mot Tottenham ska spelas på the Bridge.
Matchen mot Tottenham kommer att spelas med avspark 14.00 söndagen den 20 november och i samband med den matchen kommer klubben att fira damlagets 30-åriga existens tillsammans med båda gamla och nuvarande Chelseaspelare.
Är du intresserad av att kolla på den matchen finns biljetter att köpa för endast 112 svenska kronor för vuxna. Du kan köpa biljetter HÄR!



LANDSLAGSUPPEHÅLL

Kingsmeadow kommer att stå som värd när Sam Kerrs Matildas möter Afrikanska mästarnationen Sydafrika kommande söndag. Biljetter till matchen går att köpa och avsparken är 13.30 söndagen den 8 oktober.

Här är de kungsblå spelare som är iväg på landslagsuppdrag:

Australien: Sam Kerr

Danmark: Pernille Harder

England: Millie Bright, Jess Carter, Fran Kirby, Lauren James

Frankrike: Eve Perisset

Kanada: Kadeisha Buchanan, Jessie Fleming

Nederländerna: Aniek Nouwen

Norge: Maren Mjelde, Guro Reiten

Skottland: Erin Cuthbert

Sverige: Zecira Musiovic, Magdalena Eriksson, Johanna Rytting Kaneryd

Tjeckien: Katerina Svitkova

Tyskland: Ann-Katrin Berger

Wales: Sophie Ingle
 



Kommande vecka:

LANDSLAGSUPPEHÅLL
 

Källor:
David McKight
Chelsea – West Ham
Stamford Bridge

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-10-03 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea