Damlagets vecka 41

Damlagets vecka 41

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 41

Under veckan som gått har:

I tisdags flög Chelsea till Italien med en 22-manna trupp för att förbereda sig inför onsdagens Champions Leaguematch mot Juventus.
Ett namn i truppen stack ut lite extra mycket. Maren Mjelde som skadade knät i Continental Cup finalen i våras fanns glädjande åter igen med i truppen.



onsdagskvällen var det dags för den andra gruppspelsmatchen i Champions League. Motståndarna denna gång var de italienska ligavinnarna Juventus.

Emma Hayes gjorde bara en förändring i startelvan jämför med den förra gruppspelsmatchen mot Wolfsburg som slutade 3-3.
Hayes fortsatte med sin 3-4-3 med Berger; Bright, Carter, Eriksson ©; Cuthbert, Ji, Leupolz, Reiten; Kirby, Harder, Kerr.

Chelsea tog ledningen i matchen när Cuthbert bröt in från sin högerkant efter en halvtimme spelad och slog in 1-0 med sin vänsterfot. Avslutet satt läckert in vid stolproten.

Chelsea hade dominerat matchen och 1-0 var de förtjänta av, men Juventus som inte haft något hot framåt lyckades få till en snygg kvittering bara fem minuter senare. Bonansea tog sig förbi på insidan av Reiten och inlägget som kom slog hon in på helvolley i mål.

1-1 stod sig fram till pausen och den andra halvleken blev en jämnare tillställning då Juventus ett par gånger fick tryck på offensiv planhalva. Men de riktigt farliga lägena stod de Kungsblå spelarna för.

Harder hade flera farliga lägen, men det skulle bli tredje gången gillt för henne.

Hayes bytte in energiknippet Fleming och fick genast effekt på matchen. Kerr och Kirby spelade sig fram och Kerrs avslut blockades av Juventus försvarare och returen landade vid Harders fötter. Denna gång gjorde inte danskan några misstag och bollen som landade i nätmaskorna tystade hemmapubliken.

Chelsea hade chansen att utöka sin ledning men Peyraud-Magnin stod för en kanonräddning. Även Berger fick göra ett par kvalificerade räddningar på stopptid innan Ivana Martincic blåste av matchen.
Chelsea ligger nu på samma poäng som Wolfsburg men har sämre målskillnad i grupp A.

Nu väntar ett landslagsuppehåll och flera Kungsblå spelare kommer vara iväg på uppdrag för deras hemmanation.
Nästa match spelas den sista helgen i oktober då Manchester City väntar i FA cupens semifinal.


­
Harders mål i 6-1 vinsten mot Manchester United utsågs till månadens mål i WSL under september. Hennes fina lobb över Mary Earps i friläget var ett av sex mål som var med och tävlade.
Ett av de andra var vår egen Fran Kirbys mål i 4-0 segern mot Everton. Men danskans fina insats i först duellen med Thorisdottir följt av det kyliga avslutet när hon kom fri med Earps gjorde att hennes mål utsågs till månadens mål.
 



Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.

Jag har tidigare tipsat om försvararen Greenwood (Manchester City), anfallaren Mead (Arsenal), våra egna Kungsblå spelare; mittfältaren Sophie Ingle och anfallaren Sam Kerr samt målvakterna Zingsberger (Arsenal) och Walsh (Brighton).

Denna vecka tipsar jag om Tottenhams försvarare Ashleigh Neville. Efter fem rundor ligger hon trea i poängligan bakom Fran Kirby och Sam Kerr. Nu har Tottenham öppnat säsongen starkt så man kan fråga sig om deras form håller i sig över tid, men här och nu är hon väl värd att ha i sitt lag.

Ligans namn: WSL SvenskaFans
Ligakoden: 62mv4p
 

Kommande vecka:

LANDSLAGSUPPEHÅLL
 
 
Källor:
Resa till Italien
Juventus – Chelsea
Månadens mål
Fantasy
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-10-18 16:35:00
Author

Fler artiklar om Chelsea