Damlagets vecka 41

Damlagets vecka 41

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 41

Under veckan som gått har:



Spelarna samlades åter igen under onsdagen efter att ha haft säsongens andra landslagsuppehåll.



I torsdags gick Emma Hayes ut med ett Statment på Chesleas officiella hemsida där hon meddelade att hon för en vecka sedan genomgått en operation där de tagit bort hennes livmoder till följd av de svårigheter hon tvingats genomlida till följd av den endometriosis som hon kämpat med.
Denna operation medför att Emma Hayes kommer att ta en paus från fotbollen för att återhämta sig i lugn och ro för att kunna återhämta sig fullt ut.
I Emmas frånvaro kommer Denise Reddy sköta laget på planen och Paul Green mötena med media.
Vi önskar Emma god tillfrisknad och ser fram emot den dagen hon åter igen står där vid sidlinjen.



Reanna Blades skrev under torsdagen på sitt första proffskontrakt i karriären. 18-åringen kom till Chelsea som 14 åring och har imponerat i akademin. I sin seniordebut i vänskapsmatchen mot Arsenal på Emirates inför fjolårssäsongen, där hon även gjorde sitt först mål.
Yttermittfältaren har representerat det engelska landslaget på U-16 och är nu en del av den engelska U-19 truppen. Blades har skrivit på ett kontrakt som gäller till sommaren 2024.



Under söndagseftermiddagen gästade Chelsea Everton på Walton Hall Park.
Bortalaget utan Emma Hayes på bänken ställde upp med det starkaste tillgängliga laget i vad som spelmässigt slutade i ett rättvist resultat.

Chelsea tog ledningen genom Pernille Harder som denna gång lyckades hålla nere Guro Reitens inlägg så att det smet innanför Courtney Brosnans vänstra stolpe. 1-0 stod sig till paus trots att Chelseaspelarna hade flera bra lägen och en boll i nät som dömdes bort på grund av offside.

Fyra mål gjordes i matchen, samtliga kom från Chelseaspelare. Tidigt i den andra halvleken gick både Eriksson och Bright upp i en nickduell som båda förlorade. A-K Berger räddade Evertonspelarens avslut, men returen gick rakt på en försvarslös Buchanan som bara kunde se hur bollen landade i nätmaskorna bakom Berger.
Chelsea drev spelet och borde ha en klar ledning sett till matchbilden, men det skulle krävas en billig straff för att det för dagen vitklädda laget åter igen skulle hamna i förarsätet. Från straffpunkten rullade Harder enkelt in boll i mål när Brosnan gick åt motsatt håll.

På tilläggstid vann Niamh Charles en duell på mittplan där hon utmanade backen och placerade enkelt in 3-1 bakom Brosnan.
Tre tunga poäng där Chelsea behöver bli bättre på att avgöra matcherna tidigare sett till hur många lägen de skapar.
 



Kommande vecka:
Torsdagen den 20 oktober kl. 21.00 är det dags för den första matchen i Champions League-gruppspelet. Chelsea gästar PSG på Stade Jean Bouin och matchen visas på DAZN’s Youtube-kanal

Söndagen den 23 oktober kl. 19.45 spelar Chelsea borta mot Brighton på The People’s Pension Stadium i Crawley. Matchen visas på Viaplay.
 

Källor:
Emma Hayes
Reanna Blades
Everton vs Chelsea
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-10-17 11:59:00
Author

Fler artiklar om Chelsea