Damlagets vecka 41

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA

Under veckan som gått har:

När rösterna räknades efter röstningen till september månads tränare spelare samt mål stod Sonia Bompastor som månadens tränare.
Johanna Rytting Kaneryd fick se sig besegrad i de andra kategorierna som vanns av Kiko Seike (månadens spelare) samt Jess Parks distansskott mot Arsenal.

Tisdagen bjöd på säsongens första Champions Leaguematch på Stamford Bridge. Chelsea gästades för tredje året i rad av Real Madrid.
Sjoeke Nusken gav Chelsea ledningen redan i den andra matchminuten i ett regnigt London. Strax innan halvtimmen spelad ökade Guro Reiten på hemmalagets ledning från straffpunkten.
Alba Redondo spräckte Zecira Musovic nolla strax innan paus och lagen gick till vila med 2–1 på tavlan.
Mayra Ramirez gav Chelsea åter igen en tvåmålsledning under inledningen av den andra halvleken.
Chelsea spenderade stora delar av den andra halvleken med försvarsspel och Linda Caicedo satte slutresultatet 3–2 i den 84:e minuten. Lucy Bronze sa efter matchen att man inte vinner CL om man spelar så som Chelsea gjorde denna tisdagskväll.

Lördagseftermiddagen bjöd på Londonderby när Chelsea gästade Arsenal på Emirates.
Chelsea fick en smakstart och satte tidigt 1-0. Mayra Ramirez nätade med ryggen mot mål i cykelsparksrörelse. Tio minuter senare höll sig Lauren James på benen i straffområdet och serverade Sandy Baltimore till hennes första mål i Chelseatröjan.
Arsenal fick in ett reduceringsmål i slutet av den första halvleken och ägde stora delar av den andra halvleken utan att få in kvitteringsmålet.
Chelsea visade på en stark defensiv även om Hannah Hampton hade hjälp av ribbans underkant.

Veckans We Are Chelsea-avsnitt:
Denna vecka gästade Sonia Bompastor podden.
Varje avsnitt finns att lyssna på där poddar finns. Vill du se veckans avsnitt i videoform ser du den HÄR

Kommande vecka:
CL: torsdagen den 17 oktober kl. 21.00 spelar Chelsea mot Twente FCDe Grolsch Veste
Matchen visas på DAZN.com

WSL: söndagen den 20 oktober kl. 19.45 är det Lodnonderby mellan Chelsea och Tottenham Kingsmeadow. Matchen visas på Viaplay och V Sport Football