Damlagets vecka 42

Damlagets vecka 42

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 42

Under veckan som gått har:



I måndags delades fotbollsvärldens finaste individuella pris ut. Ibland de nominerade till Women’s Ballon d’Or 2022 återfanns två kungsblå spelare, Sam Kerr och Millie Bright.
Priset som delas ut baseras på spelarnas prestationer de senaste 12 månaderna. Även detta år gick priset till Barcelonas Alexia Putellas som drog korsbandet strax före EM. Sam Kerr slutade på en tredjeplats bakom Vivianne Miedemas ”gäst” för kvällen – ja så skrev faktiskt tidningarna om Beth Mead där hon stod på röda mattan tillsammans med flickvännen och lagkamraten Miedema – Beth Mead som knep andraplatsen.
Millie Bright landade in på en 15:e plats efter en stark säsong där hon varit bärand i både klubblag och landslag.



I tisdags meddelade klubben att Jess Carter valt att förlänga sitt kontrakt.  Jess hade när kontraktet skrevs inte hunnit spela någon tävlingsmatch för Chelsea denna säsong men kommer från vad som kan ses som hennes bästa säsong som kröntes med ett EM-guld på hemmaplan.

                      Läs om Jess Carters kontraktsförlängning HÄR!



Flyget med 22 chelseaspelare gick under onsdagen till den franska huvudstaden Paris där de kungsblå spelarna skulle ställas mot PSG i Champions Leagues första omgång under torsdagen.
Så här såg truppen ut som reste över kanalen:
Ann-Katrin Berger
Emily Orman
Zecira Musovic

Alsu Abdullina
Aniek Nouwen
Eve Perisset
Jess Carter
Kadeisha Buchanan
Magdalena Eriksson
Maren Mjelde
Millie Bright
Niamh Charles

Erin Cuthbert
Guro Reiten
Jessie Fleming
Johanna Rytting Kaneryd
Katerina Svitkova
Sophie Ingle

Bethany England
Lauren James
Pernille Harder
Sam Kerr


Jelena Cankovic och Fran Kirby flog inte med laget då den förstnämnda rehabar en muskelskada och den senare fick stanna hemma på grund av sjukdom. De ersattes av Melanie Leupolz och det nyaste tillskottet till Chelseafamiljen som kunde ses tillsammans med resten av truppen på fransk mark.



Sent på torsdagskvällen var det avspark på konstgräset mellan Chelsea och PSG.
Stämingen på läktaren gav en fin inramning när Champions Leaguegruppspelet sparkades igång.  Det var inte en match som kommer gå till historien för fint spel och fotbollsgodis, men det finns en väldigt fin aktion i den 27:e minuten som lyfter hela matchen.
Erin Cuthburts inlägg nådde fram till Millie Bright som vid den bakre stolpen, på volley, skickade bollen in i nätmaskorna. 1-0 stod sig till pausen och när andra halvlek drog igång blev det en nervkittlande avslutning på matchen. Båda lagen skapade farliga chanser som kunde förändra resultatet och hela matchbilden. Men när klockan stod på 90 kunde vi konstatera att Chelsea reser hem med tre poäng efter en 1-0 seger mot PSG.



fredagens presskonferens meddelade Paul Green att de hoppas att Fran Kirby är så pass frisk att hon finns med i truppen mot Brighton. Vi kan även räkna med en hel del rotation i startelvan, då det nu är tätt mellan matcherna då Champions League spelas i veckorna och WSL på helgerna. Ett måste enligt Green för att spelarna ska få möjlighet att återhämta sig.



Söndagskvällen bjöd på en vattensjuk plan som det var tveksamt till att det skulle gå att spela på när Chelsea gästade Brighton. Precis som Paul Green sagt på presskonferensen så roterade Denice Reddy en hel del i truppen och vi fick se två spelare i Nouwen och Carter göra sina första minuter för säsongen när Chelsea spelade den första matchen i deet ljusorangea tredjestället.

Det var en svårspelad första halvlek, många spelare som inte spelat ihop tidigare och en så pass blött plan som tog tag i bollen och lurade alla, inklusive den som drev bollen. 0-0 stod det efter 45 minuter och det får väl ses som ett godkänt resultat så långt med tanke på de yttre förhållandena och att kemin mellan spelarna inte var helt hundra med tanke på de nya konstelationerna.

I den andra halvleken var planen fortsat väldigt blöt, men chelseaas spelare hittade varandra mycket bättre. Fina framspelningar, där vattnet fortsatt gjorde det svårt för spelarna i straffområdet skapade ändå ett läge dr Bethany England tryckte in bollen i mål, men flaggan kom upp -Offside.
1-0 kom på hörna, Niamh Charles avslut nickades i ribban av försvarare men såg ut att studsa ner via ribban innanför mållinjen, men om den inte var inne då sås såg England till att den hamnade i nätmaskorna.

Efter målet öppnade matchen upp sig och lagen bytte extremt farliga lägen med varandra och att det bara stod 1-0 på tavlan kändes lite som ett under.

Inbytte Pernille Harder utökade ledningen till 2-0 på en mistänkt offside, men vilket mål hon bjöd på. Från ingen vinkel alls dundrarde hon upp den i nättaket i den 85:e minuten. 
Chelsea landar efter helgens omgång in på 12 poäng, samma som Manchester United och Arsenal, vilekt gör att klubben liigger på en tredjeplats med en match mer spelad. 

Nu får tjejerna ladda om, på onsdag väntas besök från det albanska laget Vllaznia Femra i den andr omgången av Champions League.
 



Kommande:

Onsdagen den 26 oktober är det avspark kl. 21.00 mellan ChelseaVllaznia Femra hemma på Kingsmeadow i den andra omgången av gruppspelet i Champions League.
Matchen visas troligtvis på DAZN’s Youtube-kanal.

Söndagen den 30 oktober är det dags för ligamatch mellan Chelsea och Aston Villa. Matchen speals på Kingsmeadow med avspark kl.15.00.
Matchen visas på FA Player för de som "befinner" sig i Storbritanien. 
 

Källor:
Ballon d’Or
Jess Carter 
Truppen mot PSG 
PSG – Chelsea 
Paul Green
Brighton – Chelsea

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-10-24 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea