Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 43

Under veckan som gått har:

Onsdag och dags för Champions League igen. Chelsea gästades av det albanska laget Vllaznia i gruppspelets andra omgång.

Det blev en målrik match där Sam Kerr öppnade målskyttet redan efter tio spelade minuter. Australiensiskan ökade på klubbens ledning till 2-0 tio minuter före paus och Pernille Harder satte 3-0 innan halvtidspausen.  Det var spel mot ett mål och Kerr gjorde hat-trick strax innan timmen spelad för att precis på timmen spelad sätta sitt fjärde mål för kvällen.

Harder satte 6-0 med 20 minuter kvar innan nyss inbytte Katerina Svitkova satte sitt första mål i klubben och kvällens sjunde, framspelad av säsongsdebutanten Abdullina Alsu.

Pernille Harder ville inte vara sämre än Sam Kerr och fullbordade sitt hat-trick med några minuter kvar att spela av matchen som slutade 8-0 till Chelsea.

Fyra omgångar kvar av gruppspelet som nu tar en paus innan det blir dags för back to back möte med Real Madrid den 23 november.

Tre Chelsea ikoner har blivit invalda i WSL’s Hall of Fame för den inverkan de har haft på ligan under sina fantastiska karriärer som spelare. Karen Carney (2016-2019), Eniola Aluko (2007-2009, 2012-2018)och Katie Chapman (2014-2018).
Förra året, i samband med att ligan firade 10 år, startades en Hall of Fame där spelare som haft en stor individuell inverkan på ligan väljs in.

Under söndagseftermiddagen gästades Chelsea av Aston Villa.
Lauren James tillbaka i startelva gav Chelsea ledningen halvvägs genom den första halvleken. Den ledningen varade inte länge då Villa kvitterade genom Sarah Mayling och lagen gick till paus med resultatet 1-1.

James var bestämd och knappt hann domare Woods blåst igång den andra halvleken innan hon, framspelad av Pernille Harder, dundrade in 2-1 i nättaket.
Gästande Villa skapade lägen där de hade chansen att kvittera men istället var det Sam Kerr som ökade på Chelseas Ledning, samtidigt som FA Player visade repris på just nämnda Kerrs nickläge strax innan. Varken tittare eller produktionen var beredda på att målvakten som räddat nicken och snabbt rullade ut till egen mittbak, skulle få se bollen rassla i nätet bakom sig under reprisvisningen. Men när man tar för lång tid på sig och inte sätter passningen rätt, så straffade Chelsea genom James, som stod för inspelet till Kerr, dem direkt.

Matchen slutade 3-1 och nu får laget en veckas vila från matchspel innan det är dags för att resa norr ut och möta Manchester United nästa söndag.

Kommande:

Söndagen den 6 november är det dags för ligamatch mellan Manchester United och Chelsea. Matchen spelas på Leigh Sports Village med avspark kl.19.45.