Damlagets vecka 44

Damlagets vecka 44

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 44

Under veckan som gått har:

Lauren James var värvningen det snackades mest om i somras. Tyvärr har hon inte fått göra en enda matchminut för Chelseas damer så här långt och klubbena har varit förtegna om varför hon saknats i matchtruppen.
I en intervju med Chelsea TV i fredags pratade hon bland annat om vad det är som håller henne borta från fotbollsplanen och om hur hennes första tid i klubben har varit.

                                Se intervjun i sin helhet HÄR, eller läs den HÄR.

Jag tog ett snack med Pontus från Manchester United-redaktionen om vad vi kan förvänta oss från 20-åringen då han har följt henne och Manchester Uniteds damer under de tre säsonger laget har funnits (nu inne på sin fjärde säsong).

                                    Läs mer om det HÄR.



I lördags spelade Chelsea bortamatch mot Aston Villa. Emma Hayes valde att göra fem förändringar i startelva som vann mot Manchester City i semifinalen av FA Cupen.
Niamh Charles, Ji, Jonna Andersson, Bethany England och Jessie Fleming klev in från start när emma Hayes ställde upp med 3-4-2-1.

Chelsea tog tag i matchen från start men det var först i den 22 matchminuten som matchens enda mål kom.
Ji hittade fram med en perfekt boll till Jessie Fleming. Vårt Kanadensiska energiknippe la bollen tillrätt med en touch innan hon placerade den intill stolproten.

Våra för dagen gulklädda spelare saknade inte lägen att öka på ledningen och var ruggigt nära att öka på ledningen strax före halvtid då både Ji och Erin Cuthbert hade ett varsitt distansskott som satt klockrent i ribban.

De gulklädda tjejerna fortsatte att skapa lägen mot det kompakta Aston Villa. Bethany England fick se sitt avslut räddas av Hannah Hampton i Villas mål. Hampton hade en riktigt bra match och stod för många kanonräddningar när Chelsea låg på för 2-0.

Aston Villa hade en del lägen i slutskedet av matchen men Chelseaspelarna lyckade stå emot deras offensiv och tog med sig trepoäng från denna tuffa bortamatch som Aston Villa spelarna bjöd på.

Chelsea ligger nu tvåa i tabellen, tre poäng bakom Arsenal som vann med 4-0 mot West Ham under söndagskvällen.



Skadeläget i truppen:
Pernille Harder har missat de senaste matcherna på grund av skada men enligt Emma Hayes ska hon vara redo för att följa med till Schweiz och absolut helt redo för spel till helgens match mot Manchester City.

Aniek Nouwen klev av i halvtid i lördagens match, enligt Hayes ska det vara en försiktighetsåtgärd då hon har känningar i ljumskarna.
 



#LETGirlsPLAY

Jag vill åter igen påminna om det viktiga budskapet som i form av en hashtag visades på reklamskyltarna runt planen under förra helgens semifnal i FA Cupen mellan Manchester City och Chelsea.

FA tillsammans med Let Girls Play och Barcaly vill under #LETGirlsPLAY arbeta för att tjejer ska få samma möjlighet att utöva idrott som sina jämnåriga killar. 
I England innebär det att målet sats till att 2024 ska 75% av alla skolor ska erbjuda samma möjlighet för tjejer och killar att spela fotboll. idag är det endast 63% av alla skolor som gör det, trots att forskning visar på att fysisk aktivitet och rörelse bidrar till bättre fysisk och psykisk hälsa och därför borde ses som en självklarhet att erbjuda både tjejer och killar i samma utsträckning.

#LETGirlsPLAY finns för att lyfta budskapet, få människor att stanna upp och se hur de kan göra skillnad och bidra till en bättre fysisk och psykisk hälsa och framför allt en mer jämställd idrottsvärld.

Vill du veta mer om #LETGirlsPlay kan du läsa mer om det HÄR och HÄR!

In och följ #LETGirlsPlay på Facebook, Instagram och Twitter, tillsammans är vi starka och kan få till en förändring.
 

Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.

Jag har tidigare tipsat om:

Målvakterna: Manuela Zingsberger (Arsenal), Megan Walsh (Brighton)

Försvararna: Alex Greenwood (Manchester City), Ashleigh Neville (Tottenham), Leah Williamson

Mittfältarna: Sophie Ingle (Chelsea), Kim Little (Arsenal)

Anfallarna: Beth Mead (Arsenal), Sam Kerr (Chelsea), Vivianne Miedema (Arsenal), Katie McCabe (Arsenal).

Denna vecka vill jag tipsa om försvararen Leah Williamson i Arsenal. En försvarare som återfinns högt upp i poängtabellen och då Arsenal går som tåget har jag svårt att se att hon inte skulle bidra med päng till ditt Fantasylag.

Glöm inte att gå in och sätt ihop ditt egna lag före den 13:e november då den sjunde rundan drar igång:

Ligans namn: WSL SvenskaFans
Ligakoden: 62mv4p
 

Kommande vecka:

Tisdag den 9 november kl. 18.45 spelar Chelsea mot Servette FCCF i Champions League. Matchen spelas på Stade de Genève. Alla matcher visas GRATISDAZN YouTube-kanal. Länk till matchen finns HÄR.

Söndagen den 14 november kl. 16.00 spelar Chelsea mot Manchester CityAcademy Stadium. Matchen visas på V Sport Premium och Viaplay.
 
 
Källor:
Skadeläget i truppen
Chelsea – Aston Villa
Lauren James intervju i text 
Lauren James intervju i video 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-11-08 13:18:27
Author

Fler artiklar om Chelsea