Damlagets vecka 44

Damlagets vecka 44

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 44

Under veckan som gått har:



De nominerade till månadens spelare samt tränare har presenterats och vi kan glädjas åt att det finns en kungsblå spelare i varje kategori.

I Emma Hayes frånvaro har Denise Reddy lett laget till tre raka segrar i ligan och med sitt 100% resultat är hon nominerad i kategorin månadens tränare tillsammans med Jonas Eidevall (Arsenal), Marc Skinner (Manchester United) samt Gareth Taylor (Manchester City).


Lauren James har haft en fin oktobermånad där hon bjudit på fantasiska prestationer och mål. Det är därför glädjande att se hennes namn bland de sex nominerad denna månad.
De andra nominerade spelarna är Dagny Brynjarsdottir (West Ham), Mary Earps (Manchester United), Leah Galton (Manchester United), Frida Maanum (Arsenal) och Khadija ”Bunny” Shaw (Manchester City).


Röstningen stängde tidigare idag, måndag den 7 november kl.10 och vinnarna kommer att presenteras inom kort.



I onsdags meddelade klubben att ännu en av de många spelare som sitter på utgående kontrakt har valt att förlänga med klubben. Denna gång var det kanadensiskan Jessie Fleming som kritat på fram till sommaren 2025.

                      Läs mer om det HÄR!



I en intervju på Sky Sports med Lynsey Hooper berättade Ann-Katrin Berger om hur det gick till när hon fick besked om att hennes cancer var tillbaka.

Det var när Berger spelade i Birmingham 2017 som hon diagnosticerades med sköldkörtelcancer första gången. Då fortsatte hon att spela genom hela behandlingen och friskförklarades senare från sjukdomen.
Mitt under EM i somras var det dags för hennes årliga besök som resulterade i att hon fick genomgå ultraljud. När hon åter igen blev kallad på ett tredje läkarbesök förstod tyskan att allt inte stod rätt till.

Allt detta hände mitt under brinnande EM där Ann-Katrin satt på bänken i det tyska landslaget och hennes sambo Jess Carter spelade med hennes engelska landslag och hon höll allt detta för sig själv. Att spela fotboll och prestera med cancer har målvakten gjort tidigare och när läkarna sa att hon fick träna på som vanligt valde hon att göra just detta.

Att vara i en EM-bubbla och fokusera på fotbollen sa Berger i intervjun gjorde det enklare att fokusera tankarna på annat än att tycka synd om sig själv. Bättre att njuta av stunden, det finns ändå inget hon kan göra åt det just nu.

Om sin behandling säger Berger att hon ser det som att hon åker iväg på en spadag där hon får ta det lugnt och återhämta sig för att sen komma tillbaka till livet som fotbollsproffs.
Det är ingen enkel behandling att genomgå men hon har klarat av att ta sig igenom den tidigare och är beredd att göra det igen, om tre månader tillåter hon sig att tänka på det igen. Det är då resultaten kommer på om behandlingen gjort vad den ska.

Fotbollen, att ha något att fokusera på, är det som har hållit 32-åringen ovanför ytan, utan den hade det varit lättare att fastna i destruktiva och självömkande tankar.


                      Läs och se hela intervjun HÄR!



Under söndagskvällen gästade Chelsea Manchester United på Leight Sports Village.
Chelsea ställde upp med starkast möjliga lag mot ett hemmalag som också ställde upp med sin starkaste elva, men med större luckor då några av de bärande spelarna saknades.

Det var en plan hal av allt regn som fallit och föll där spelarna trippade fram och i avgörande lägen tappade fotfästet totalt. 0-0 efter 45 minuter där Chelsea haft flest lägen och klarat sig undan de gula korten gav en känsla av att snart kommer målen.

Fem matcher och 60 minuter, så länge fick Mary Earps hålla nollan denna säsong. Det var eget slarv i uppspelsfasen som gav Sam Kerr läget att trycka in 1-0. Fyra minuter senare fick Lauren James – spelaren som har ett helt annat tempo i kroppen när hon lirar, så läckert att se – sätta dit 2-0 framspelad av Kerr.
I det läget kändes det som att matchen var avgjord, men Alessia Russo ville annat.
Chelsea slavade med passningarna i försvaret och helt plötslig var Russo fri och kom ensam mot Berger. Med en näsa för mål var reduceringen ett faktum och Manchester United fick ny energi.

På tilläggstid plockade Cuthbert ner Le Tissiers rensning med högern, la över den till vänstern och fick till ett avslut som snuddade vid Le Tissiers och ställde Earps helt!

Här hemma är det en som är sur – min älskade sambo – och den andra – jag – är glad, Cuthberts tröja får hedersplatsen på väggen och Maya Le Tissier får hänga i skuggan bakom.

Nu är det dags för landslagsuppehåll innan Chelsea tar emot Londonrivalen Tottenham i ett derby på Stamford Bridge söndagen den 20 november kl. 14.00.

 



Kommande:

LANDSLAGSUPPEHÅLL 
 

Källor:
WLS awards
Jessie Fleming
Manchester United – Chelsea

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-11-07 12:02:00
Author

Fler artiklar om Chelsea