Damlagets vecka 45

Damlagets vecka 45

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Även uppdatering i Fantasy League, #LETGirlsPLAY och var, när samt hur du kan se lagets matcher under kommande vecka.

VECKA 45

Under veckan som gått har:



I måndags flög Chelseas damer till Schweiz med en 23-manna trupp.
Med i truppen fanns Pernille Harder, Aniek Nouwen, Maren Mjelde och Lauren James.
Emma Hayes sa att samtliga spelare skulle vara tillgängliga för spel under tisdagskvällen.



tisdagskvällen väntade Chelseas tredje gruppspelsmatch i årets upplaga av Champions League. Servette CFFC stod för motståndet när Emma Hayes valde att spela Zecira Musovic i mål. Framför henne skapade Millie Bright, Jess Carter och Magda Eriksson en trebackslinje. Erin Cuthbert spelade åter igen som wingback till höger, innanför henne på det centrala mittfältet spelade Melanie Leupolz och Drew Spence och Guro Reiten tog plats som vänster wingback. Jessie Fleming, Fran Kirby och Sam Kerr bildade anfallstrion.

Det blev en målrik tillställning och klasskillnaden syntes tydligt då Servette är ett semiproffslag där spelarna arbetar dagtid och spelar fotboll på eftermiddagarna och kvällarna.

Det rasslade i nätmaskorna redan i den åttonde minuten efter att Chelsea haft ett par bra lägen i inledningen av matchen.
Bright slog en fin djupledsboll på Leupolz. Tyskan tog sig förbi sin försvarare och avlossade ett välplacerat skott med sin vänsterfot som satt i den bortre målgaveln. 1-0 till de för kvällen helt gulklädda Chelseaspelarna.

Det blev en tuff kväll för portugisiska Pereira i Servettes mål då det stod 5-0 redan efter 25 minuter.

2-0 satte Fran Kirby efter att hennes partner in crime Sam Kerr klackat fram bollen så att hon fick ett friläge.

3-0 och 4-0 kom tätt där efter från australiensiskan själv. 3-0 assisterades av Leupolz och 4-0 var det dunderduon ”Kerrby” som låg bakom.

5-0 stod Fran Kirby för då Fleming tog en löpning i djupled och fick bollen i den nya ytan hon skapat för sig själv innan hon spelade in den till Kirby som blev helt fri i höjd med den bortre stolpen och enkelt placerade in bollen i mål.

6-0 kom efter att Chelsea återerövrat bollen på offensiv planhalva. Yrvädret Fleming stod åter igen för en fin djupledslöpning och från ingen vinkel alls placerade hon bollen mellan målvakten och förstastolpen.

När andra halvlek drog igång igen dröjde det inte länge innan det rasslade till bakom Pereira igen. Leupolz la en öppnande passning till Spence. Hon vände upp och passade fram till en djupledslöpande Kerr som osjälviskt valde att spela i sidled mot Kirby och Reiten där den sistnämnda fick sätta slutresultatet 7-0.

Chelsea spelade enkelt av denna match och hade fler chanser att öka på ledningen ytterligare men Pereira hade stängt för kvällen.
Vi fick återse Maren Mjelde på planen då hon byttes in i slutskedet av matchen. Mjelde som inte spelat sedan Continental Cupfinalen då hon skadade sitt knä ganska illa. Mjelde själv skriver på sin twitter att hon saknar ord för att beskriva hur mycket denna kväll betydde för henne, lyckan över att äntligen vara tillbaka på fotbollsplanen även om det finns en hel del kvar att göra.

Chelsea som tog en välförtjänt seger, leder gruppen nu när vi är halvvägs genom gruppspelet.

Chelsea tar emot Servette CFFC nu på torsdag kl. 21.00 hemma på Kingsmeadow.



I söndags eftermiddag spelade Chelsea mot Manchester City för andra gången på kort tid. I FA cupens semifinal vann de kungsblå spelarna mötet med 3-0 och när de nu besökte Academy Stadium igen för att möta nästan exakt samma Citylag valde Emma Hayes att rotera väldigt få spelare från veckomatchen.
Berger var tillbaka i mål med trion Bright, Carter och Eriksson framför sig. Ett mittfält bestående av Cuthbert, Leupolz, Ji och Reiten. Fronttrion var den samma som i veckan med Fleming, Kerr och Kirby.
Chelsea satte ribban redan i den andra minuten då Fleming snodde åt sig en dålig passning mellan målvakten Taieb och Greenwood och placerade in 1-0.

Chelsea såg ut att slappna av aningens för mycket efter det tidiga målet och bjöd Manchester City på många lägen där de borde fått till en kvittering.
Berger i målet rädddade oss ett par gånger och i en möjlig straffsituation skadade hon sig när hon kolliderade med Hemp. Allt pekade på ett målvaktsbyte, men det fick dröja.

Inte helt rättvist sett till matchbilden var det Chelsea som gjorde 2-0. City som har många av sina försvarare på skadelistan hade fortsatt problem där och Stanway gav bort bollen lite för enkelt och två passningar senare, en chip från Ji nickades vidare av Reiten genom straffområdet, styrde Kerr in bollen till 2-0.

När Rebecca Welch blåste igång den andra halvleken punkterade de kungsblå spelarna matchen ganska snabbt.
3-0 curlade Fran Kirby läckert in ifrån utkanten av straffområdet i den 52:a minuten.
Bara tre minuter senare nickade kapten Magda in 4-0 på en hörna då hon var starkast i duellen med två Cityspelare.

I den 76:e minuten fick Berger se sig besegrad av smärtan från de smällar hon fått i den första halvlek och Musovic fick hoppa in mellan stolparna. Svenskan har ett fint facit då hon ännu inte släppt in ett enda mål under sin tid i Chelsea.

Arsenal som under lördagen kryssat i derbyt mot Tottenham ligger nu bara en poäng före Chelsea i ligan när vi nu blicka fram emot en vecka med två fantastiska hemmamatcher för damerna.
 



#LETGirlsPLAY

Jag vill åter igen påminna om det viktiga budskapet som finns under hashtagen #LETGirlsPLAY.

Det är FA som tillsammans med Let Girls Play och Barcalys som under  #LETGirlsPLAY arbetar för att tjejer ska få samma möjlighet att utöva idrott som sina jämnåriga killar. 
Målet är att år 2024 ska 75% av alla skolor i England erbjuda samma möjlighet för tjejer och killar att spela fotboll.
Idag är det endast 63% av alla skolor i England som gör det, detta trots att forskning visar på att fysisk aktivitet och rörelse bidrar till bättre fysisk och psykisk hälsa och därför borde ses som en självklarhet att erbjuda både tjejer och killar i samma utsträckning.

#LETGirlsPLAY finns för att lyfta budskapet, få människor att stanna upp och se hur de kan göra skillnad och bidra till en bättre fysisk och psykisk hälsa och framför allt en mer jämställd idrottsvärld.

Om du vill veta mer om #LETGirlsPlay kan du läsa mer om det HÄR och HÄR!

In och följ #LETGirlsPlay på Facebook, Instagram och Twitter, tillsammans är vi starka och kan få till en förändring!
 

Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.

Jag har tidigare tipsat om:

Målvakterna:
Zingsberger (Arsenal), Walsh (Brighton)

Försvararna: Alex Greenwood (Manchester City), Ashleigh Neville (Tottenham), Leah Williamson (Arsenal), Ria Percival (Totteham).

Mittfältarna: Sophie Ingle (Chelsea), Kim Little (Arsenal)

Anfallarna: Beth Mead (Arsenal), Sam Kerr (Chelsea), Vivianne Miedema (Arsenal), Katie McCabe (Arsenal)

Det går inte längre att blunda för att Tottenham nog har något stort på gång så därför kommer jag denna vecka tipsa om Spursbacken Ria Percival som precis som sin backkollega Neville återfinns i toppen av poängligan efter sex rundor.

Glöm inte att gå in och sätt ihop ditt egna lag före den 20:e november då den sjunde rundan drar igång:

Ligans namn: WSL SvenskaFans
Ligakoden: 62mv4p
 

Kommande vecka:

Torsdag den 18 november kl. 21.00 spelar Chelsea mot Servette i Champions League. Matchen spelas på Kingsmeadow. Alla matcher visas GRATISDAZN YouTube-kanal. Länk till matchen finns HÄR.

Söndagen den 21 november kl. 15.00 spelar Chelsea mot BirminghamKingsmeadow. Matchen visas på FA player.

 

Källor:
Resan till Schweiz
Servette vs Chelsea
Manchester City vs Chelsea

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-11-15 16:05:00
Author

Fler artiklar om Chelsea