Damlagets vecka 46

Damlagets vecka 46

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 46

Under veckan som gått har:



Spelarna samlades åter igen under mitten av veckan efter att ha varit iväg och spelat vänskapsmatcher med sina respektive landslag. Nu är det dags att kavla upp ärmarna för att spela de sista gruppspelsmatcherna i Champions League samt de tre sista matcherna i ligan, söndagens match mot Tottenham inräknat i det, innan det är dags för lite julledigt.



Emma Hayes i torsdags att hon är återhämtad efter operationen och kommer att finnas på bänken mot Tottenham på Stamford Bridge.

                      Läs Wiktors artikel HÄR!



Under torsdagen gick klubben ut med den glädjande nyheten att vår älskade skotte, Erin Cuthbert valt att förlänga sitt kontrakt med Chelsea.

                      Läs mer om kontraktsförlängningen HÄR!



Lördag förmidag och Nike presenterade sin kolletktion Nothing Stops Us för att fira och lyfta fram damlagets 30-års jubileum. 

T-shirts, Hoodies, mjukisbyxor samt accesoarer i flera färger för män och kvinnor finns att köpa i Chelsea Megastore och Online. 

Hade det inte varit så dyrt att skicka efter hade undertecknad fyllt garderoben med klädesplaggen som är en hyllning till damfotbollens community, för att hylla pionjärerna som kämpat för oss tjejer, stått främst i leden när damfotbollen tagit stora kliv och nu är här på den stora scenen för att stanna. En god bit på vägen, men ändå en lång väg kvar att vandra.

Under söndagens match spelade tjejerna med bland annat Nothing Stops Us sport-BH



Veckan avslutades med en härlig inramning på Stamford Bridge då Chelsea inför 38 000 åskådare (sålda biljetter) gästades av Tottenham.
Emma Hayes tillbaka på sidlinjen och Chelsea tog tag i taktpinnen direkt.

Sam Kerr gjorde det hon är bäst på och gav Chelsea ledningen efter att ha vunnit en duell med en av Spurs försvarare skickat bollen förbi veteranmålvakten Korpela och ”sicksackande” mellan tre försvarare som kastade sig fram för att försöka hindra bollen från att krossa mållinjen.

Erin Cuthbert firade kontraktsförlängningen genom att på volley få till en perfekt träff som skickade iväg bollen i en urläcker bana som skruvade sig in i mål. 2-0 och mål av de två spelare som promotat denna match på Stamford Bridge.

Lauren James, vilken magisk spelare att se, lurar två försvarare och tar sig in i straffområdet där en olycklig Neville trampar henne i bakhasorna. Rebecca Welch drog upp det gula kortet och pekade på straffpunkten.
Guro Reiten la bollen på straffpunkten och här hemma var vi säkra på att den skulle sitta tätt in till den vänstra stolproten, men det sa smak och den satt i andra änden av målet. 3-0 och Tottenhamspelarna såg rätt så stukade ut.

Sista halvleken spelade Chelsea av matchen och bytte flera nyckelspelare tidigt i matchen för att de ska vara fräschare på onsdag när det är dags för Champions League-gruppspel.

Det var en härlig och underhållande match att se på och jag hoppas på en repris nu när vi gästas av Real Madrid.

 



Kommande:

Champions League; onsdagen den 23 november kl. 21.00. Chelsea gästas av Real Madrid. Matchen visas på DAZN’s youtube-kanal.
 

Källor:
Erin Cuthbert
Emma Hayes
Noting Stops Us
Chelsea – Tottenham

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-11-21 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea