Damlagets vecka 47

Damlagets vecka 47

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Även en uppdatering av Fantasy League, #LETGirlsPLAY och var, när samt hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 47

Under veckan som gått har:



Emma Hayes har blivit nominerad till månadens tränare och Jessie Fleming har blivit nominerad till månadens spelare. Samtidigt är Fran Kirbys första mål mot Birmingham nominerat till månadens mål.
Hayes nominerades tillsammans med Kelly Chambers (Reading) och Jonas Eidevall (Arsenal).

Fleming nominerades tillsammans med Natasha Dowie (Reading), Lauren Hemp (Manchester City), Kim Little (Arsenal) och Ria Percival (Tottenham).
Kirbys mål nominerades tillsammans med Keira Walsh (Manchester City), Alessia Russo (Manchester United), Maisie Symonds (Brighton), Ella Toone (Manchester United) och Caroline Weir (Manchseter City).

Röstningen stänger på torsdag den 2 december, så in och rösta:

Månadens spelare.
Månadens tränare.
Månadens mål.
 



LANDSLAGSUPPEHÅLL

Våra Kungsblå spelare är iväg på landslagsuppdrag och VM-kval matcher ska spelas:

Sverige ställdes under torsdagskvällen mot grannlandet Finland. Musovic satt på bänken samtidigt som Eriksson och Andersson spelade hela matchen som slutade 2-1.


Reiten spelade från start och Mjelde fanns med på bänken när Norge i torsdags spelade mot Albanien. Guro gjorde 2-0 målet i målkalaset som slutade 7-0 till norskorna.


Berger och Leupolz fanns med på bänken när Tyskland i fredags mötte Turkiet. Leupolz blev inbytt i den 46 minuten när tyskorna vann med siffrorna 8-0.


Wales med kapten Sophie Ingle besegrade under fredagskvällen Grekland på hemma plan. Ingle inledde målskyttet i den sjunde minuten i matchen som slutade 5-0.


Erin Cuthbert spelade hela matchen när Skottland under fredagskvällen satte kvitteringen mot Ukraina på stopptid i mötet som slutade 1-1.


Sam Kerr och Australien mötte under lördagen USA i en vänskapsmatch där amerikanskorna vann matchen med 3-0.


Ji So-Yun spelade vänskapsmatch med Sydkorea  som besegrade Nya Zeeland med 2-1 efter att ha vänt 0-1 underläge.


Millie Bright fick äran att bära kaptensbindeln under denna samling. England mötte under lördagen Österrike i VM-kvalet. Bright fick sällskap av den kungsblå lagkamraten Fran Kirby från start samtidigt som Bethany England, Jess Carter och Niamh Charles fanns med på bänken.
England vann matchen med 1-0 och Fran Kirby stod för assisten. Jess Carter byttes in på tilläggstid.


Jessie Fleming startade i lördagens vänskapsmatch mellan Kanada och Mexiko som OS-vinnarna förlorade med 1-2
 

Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.

Jag har tidigare tipsat om:
Målvakterna: Zingsberger (Arsenal), Walsh (Brighton)

Försvararna: Alex Greenwood (Manchester City), Ashleigh Neville (Tottenham), Leah Williamson (Arsenal), Ria Percival (Totteham).

Mittfältarna: Sophie Ingle (Chelsea), Kim Little (Arsenal)

Anfallarna: Beth Mead (Arsenal), Sam Kerr (Chelsea), Vivianne Miedema (Arsenal),
Katie McCabe (Arsenal)

Ett tips är att kolla efter lite billigare spelare i Reading för att fylla ut din stjärnfyllda trupp. 

Glöm inte att gå in och sätt ihop ditt egna lag före den 10:e december då den åttonde rundan drar igång:

Ligans namn: WSL SvenskaFans
Ligakoden: 62mv4p
 

#LETGirlsPLAY

Jag vill åter igen påminna om det viktiga budskapet som finns under hashtagen #LETGirlsPLAY.

Det är FA som tillsammans med Let Girls Play och Barcaly som under  #LETGirlsPLAY arbetar för att tjejer ska få samma möjlighet att utöva idrott som sina jämnåriga killar. 
Målet är att år 2024 ska 75% av alla skolor i England erbjuda samma möjlighet för tjejer och killar att spela fotboll.
Idag är det endast 63% av alla skolor i England som gör det, detta trots att forskning visar på att fysisk aktivitet och rörelse bidrar till bättre fysisk och psykisk hälsa och därför borde ses som en självklarhet att erbjuda både tjejer och killar i samma utsträckning.

#LETGirlsPLAY finns för att lyfta budskapet, få människor att stanna upp och se hur de kan göra skillnad och bidra till en bättre fysisk och psykisk hälsa och framför allt en mer jämställd idrottsvärld.

Följer du inte redanj #LETGirlsPlay på Facebook, Instagram och Twitter är det dags att göra det nu. Tillsammans är vi starka och kan få till en förändring.
 

Kommande vecka:

Final i FA cupen 2020/2021 spelas söndagen den 5:e december mellan Chelsea och Arsenal. Kl. 15.00 är det avspark på Wembley. Du kan se matchen på V Sport och Viaplay.
 

Källor:
Månadens nominerade
Landslagsuppehåll

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-11-29 17:56:46
Author

Fler artiklar om Chelsea