Damlagets vecka 47

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 47

Under veckan som gått har:

Veckan inleddes under måndagen med tråkiga besked gällande vår danska anfallsstjärna.

Emma Hayes säger att det är ett stort avhopp för både Pernille och för laget då danskan haft en fantastisk inverkan på laget och verkligen blivit en del av laget denna säsong.
Det som avgör hur länge hon blir borta är hur 30-åringen svarar på rehabiliteringen, men det står klart att hon kommer bli borta ett bra tag.

Onsdag och det var dags för Champions League-gruppspel. Chelsea gästades av Real Madrid i en match som bjöd på en härlig fotboll. Chelsea pressade och stressade Reals försvarare, men de lägen de skapade resulterade inte i något mål och vi tog med oss 0-0 in i halvlek.

Det spanska klubblaget öppnade andra halvlek starkast då de skapade farliga lägen som Berger och kompani lyckades styra undan med målnollan i behåll. Först när Emma Hayes bytte in Jessie Fleming och Lauren James i den 56:e minuten tog hemmalaget tillbaka taktpinnen i matchen.

Det är inte ofta vår walesiska mittfältare skriver in sig i målprotokollet, men när hon har gjort det har vi fått se distansskott tagna utanför straffområdet som resulterat i fina mål. Denna gång befann sig Sophie Ingle på rätt plats inne i straffområdet och satte dit huvudet i rätt läge för att ge Chelsea ledningen med 1-0.

2-0 kom ur ingenting när Charles spelade ut till Cuthbert. Skotskan i sin tur fick vad som såg ut som en felträff men blev en lyckoträff, bollen gjorde inte den tänkta inåtskruven för att bli ett bra inlägg utan skruvad sig istället in i den bortre burgaveln.

Matchen slutade 2-0 och Chelsea leder gruppen med nio pinnar av nio möjliga när vi är halvvägs igenom det.

Efter matchen hyllade målskytten Sophie Ingle lagets tålamod mot Real Madrid under onsdagskvällen.
                      Läs Wiktors artikel om Sophie Ingle HÄR!

En spelledig helg då de WSL-lag, som inte spelar Champions League-gruppspel, spelar Ligacupens andra/tredje omgång. Så Chelseas spelare fick lite extra vila inför höstens näst sista WSL-match.

Kommande:

Lördagen den 3 december kl. 16.00. Reser Chelsea till King Power Stadium för att möta Leicester. Matchen visas på FA-player för de som ”befinner sig” i Storbritannien.