Damlagets vecka 49

Damlagets vecka 49

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Även en uppdatering av Fantasy League, #LETGirlsPLAY och var, när samt hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 49

Under veckan som gått har:


I onsdags spelade Chelsea den sista gruppspelsmatchen av Champions League på hemma plan. Vid en seger mot det italienska klubblaget Juventus skulle de vara klara för avancemang innan den sista gruppspelsmatchen skulle spelas på bortaplan mot Wolfsburg.

Efter helgens prestation mot Arsenal där man stod som segrare i FA cupen 2021 valde Hayes att bara göra två förändringar i startelvan.
Pernille Harder och Ji So-Yun kom in istället för Melanie Leupolz och Jessie Fleming.

Chelsea dominerade matchen från start och Juventusspelarna såg till att ligga lågt och tätt i sin defensiv. Trots deras defensiva utgångsposition så lyckades de Kungsblå spelarna skapa flera bra chanser under den första halvleken utan bollen letade sig in förbi Pauline Peyraud-Magnin i målet. Den franska målvakten stod för flera svettiga och bra räddningar och nekade Chelsea det där ledningsmålet.

Tidigt i den andra halvleken lyckades Sam Kerr placera bollen bakom Peyraud- Magnin men målet dömdes bort då den assisterande domaren lyfte flaggan och signalerade för offside.

Bollen ville helt enkelt inte in och matchen mellan Chelsea och Juventus slutade mållös.

Inför den sista matchen på bortaplan mot Wolfsburg är det nu helt öppet för de tre lagen i topp att ta sig vidare från grupp A. Chelsea måste därför ta poäng mot det tyska klubblaget för att ta sig vidare till slutspel.



I torsdags presenterades vinnarna av de som nominerats till månadens spelare, manager och mål. Jessie Fleming utsågs till november månads pelare efter sina fina prestationer mot Aston Villa, Manchester City och Birmingham.



I lördags spelade Chelsea borta mot Reading i Women’s Super League. Emma Hayes valde att rotera ordentligt i och med det täta spelschemat nu innan jul.
Sex byten gjordes i elvan från veckomatchen; Zecira Musovic i mål istället för Berger.
Framför henne var det samma backtrio som i onsdags bestående av Millie Bright, Jess Carter och Magdalena Eriksson.
På mittfältet fick Erin Cuthbert sällskap av Drew Spence, Melanie Leupolz och Jonna Andersson.
Sam Kerr flankerades denna match av Jessie Fleming och Bethany England.

Musovic som fram tills matchen i lördags hållet nollan i samtliga matcher för klubben som hon stått, fick redan efter fyra minuters spel se hur den sprack och Reading tog ledningen med 1-0. Reading kom med fart mot vår backlinje, men ingen i Chelsea satte stopp utan de avvaktade fram till straffområdet då Carter gick in för att bryta men Dean Rose väggade sig förbi både henne och Eriksson för att läckert placera in bollen bakom Musovic i mål.

Chelsea dominerade matchen efter att den första chocken lagt sig, men precis som i den senaste matchen mille inte bollen in hur många farliga lägen de hade. Bollen smet tätt utanför målramen eller räddades av Moloney i målet.

Emma Hayes gjorde ett par byten i paus för att få fart på offensiven i jakten på det där kvitteringsmålet. Trots att bytet där Harder, Kirby och Reite kom in istället för Andersson, Spence och England gav effekt i ännu fler målchanser så stod sig resultatet 1-0 från den fjärde minuten.

Chelsea fick se sig besegrade av Reading som inte förlorat en enda match sedan oktober och tappade i jakten på första platsen då Arsenal efter helgen ligger fyra poäng före…
Emma Hayes och laget måste snabbt skaka av sig förlusten då det redan på torsdag är dags för den sista gruppspelsmatchen i Champions League och Wolfsburg väntar på bortaplan.
 



Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.

Jag har tidigare tipsat om:
Målvakterna: Zingsberger (Arsenal), Walsh (Brighton)

Försvararna: Alex Greenwood (Manchester City), Ashleigh Neville (Tottenham), Leah Williamson (Arsenal), Ria Percival (Totteham), Faye Bryson (Reading).

Mittfältarna: Sophie Ingle (Chelsea), Kim Little (Arsenal)

Anfallarna: Beth Mead (Arsenal), Sam Kerr (Chelsea), Vivianne Miedema (Arsenal),
Katie McCabe (Arsenal)

Många av ovannämnda spelare är dyra, så veckans tips är att gå till lördagens motståndare Reading för att fylla truppen med några billiga och poänggivande spelare.
 
Glöm inte att gå in och sätt ihop ditt egna lag FÖRE den 17:e december då den tionde rundan drar igång:

Ligans namn: WSL SvenskaFans
Ligakoden: 62mv4p
 

#LETGirlsPLAY

Har du inte gått in och kollat på vad budskapet #LETGirlsPLAY innebär tycker jag att du borde kolla på länkarna nedan.
Du kan läsa mer om #LETGirlsPlay  HÄR och HÄR!

Det är FA som tillsammans med Let Girls Play och Barcalys som under  #LETGirlsPLAY arbetar för att tjejer ska få samma möjlighet att utöva idrott som sina jämnåriga killar. 
Deras mål är att år 2024 ska 75% av alla skolor i England erbjuda samma möjlighet för tjejer och killar att spela fotboll.
Trots att forskning visar på att fysisk aktivitet och rörelse bidrar till bättre fysisk och psykisk hälsa och borde ses som en självklarhet är det idag är det endast 63% av alla skolor i England erbjuder tjejer och killar möjligheten att utöva detta i samma utsträckning.
 
#LETGirlsPLAY finns för att lyfta budskapet, få människor att stanna upp och se hur de kan göra skillnad och bidra till en bättre fysisk och psykisk hälsa och framför allt en mer jämställd idrottsvärld.


In och följ #LETGirlsPlay på Facebook, Instagram och Twitter. Det är tillsammans vi är starka och kan få till en förändring!
 

Kommande vecka:

Champions League gruppspelsmatch mot Wolfsburg spelas torsdagen den 16:e decemberChelsea gästar det tyska klubblaget borta på AOK Stadion med avspark kl. 21.00. Du kan se matchen GRATISDAZN YouTube-kanal HÄR!

WSL match mellan Chelsea och West Ham spelas söndagen den 19:e decemberKingsmeadow med avspark kl. 13.15. Matchen visas V Sport Football och Viaplay.
 

Källor:
Champions League
Jessie Fleming
Women’s Super League

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-12-13 15:15:16
Author

Fler artiklar om Chelsea