Damlagets vecka 49

Damlagets vecka 49

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 49

Under veckan som gått har:



Erin Cuthberts mål mot Tottenham hemma på Stamford Bridge i november röstades fram till månadens mål i Women’s Super League. Ett mål som går att se om och om igen.



Emma Hayes och Denise Reddy utsågs till november månads manager efter att ha vunnit toppmötena med Manchester United och Tottenham och där med vunnit de sju senaste ligamathcerna.



Torsdagskvällen bjöd på Champions Leaguespel då Chelsea gästade Real Madrid.
Chelsea hade chansen att säkra avancemang från gruppen vid seger, men istället fick lagets 11 matchers segersvit i alla turneringar ett slut.

Caroline Wier visade på fin blick för spelet då hon läste spelet och med två snabba kliv bröt Ann-Katrin Bergers uppspel till Sophie Ingle och enkelt satt 1-0 till det spanska klubblaget.
Chelsea låg under i paus och det var en turlig kvittering som gav laget en pinne denna decemberkväll.

Guor Reiten revs ner i straffområdet av Reals lagkapten och tog själv straffen som hon placerade via stolpen och målvaktens rygg till 1-1.

Ett mål som vi med kungsblåögon hoppades skulle vara förlösande för spelet. Men istället fick vi se en match där de båda målvakterna stod för fina räddningar efter att ha varit oturliga i tidigare skeden av matchen.



Förra helgens match mot Leicester som slutade 8-0 har imponerat på the League Managers Association som utsåg Emma Hayes 300:e Chelseamatch till veckans match. Panelen bestod av Howard Wilkinson, Sir Alex Ferguson, Chris Hughton, Rachel Yankey, Les Ferdinand, Clare Tomlinson, Dave Basset samt Barry Fry.



Under söndagskvällen spelade Chelseas damer årets sista WSL match hemma på ett snöigt Kingsmeadow.

Reading stod för motståndet i en av få matcher som kunde genomföras denna sista omgång innan juluppehållet och Emma Hayes valde att rotera en hel del i startelvan.
Chelsea tog ledningen efter 16 minuter spelade, efter ett mål som med VAR hade dömts bort för offside.

Bethany England gick omkull strax utanför offensivt straffområde, Jelena Cankovic uppfattade att Ryttning Kaneryd tog ett par snabba kliv in mellan två försvarare – i en offsideposition som missades av linjedomaren – fick hon bollen och slog ett inlägg snett inåt bakåt till Fran Kirby som placerad in 1-0 innan Readingspelarna förstod att spelet var igång.

Kvarten senare var det dags för svenskbekantingen Jelena Cankovic att sätta sitt första mål i sin första start för klubben. Johanna Rytting Kaneryd avlossade ett skott från utkanten av straffområdet, bollen satt i stolpen och studsade ut till serbiskan som placerade in 2-0.

3-0 skulle komma innan pausen. Fint väggspel från egen planhalva gav Erin Cuthbert läget att med fin pression hitta Jelena Cankovic, som följt med hela vägen upp i omställningen, huvud. En läcker nick och matchen kändes avgjord.

Reading gav sig inte och när snön föll och gjorde mattan hal gav det bortaspelarna en väg in i matchen. Två snabba mål, där Chelseas försvar blev lite för nonchalant efter att ha varit overksamma under större delen av matchen, gav nerv i matchen. Tillslut var det det där omtalade offsidemålet som blev den avgörande faktorn som gav Londonlaget de tre pinnarna.



Efter matchen pratade Hayes om att laget går på julledigt som ligaledare – en match mer spelad – och har ett bra läge att ta sig vidare från gruppen. En seger på fredag mot Vllaznia och de säkrar avancemang med en stormatch kvar att spela på Stamford Bridge den 22 december mot PSG.
Emma berättade tidigare i veckan att målet varje år är Champions League och at besvikelsen var stor efter att ha åkt ut redan i gruppspelet föregående säsong.

 



Kommande:

Fredag den 16 december kl. 18.45. Chelsea gästar Vllaznia i Champions League-gruppspelet. Matchen spelas på Loro Borici och du kan se matchen på DAZN’s youtube-kanal.
 

Källor:
Månadens mål
Månadens tränare
Real Madrid – Chelsea
Veckans match
Chelsea – Reading
Emma Hayes 1
Emma Hayes 2

TV: Rytting Kaneryd gjorde sin första poäng i Chelsea

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-12-12 12:11:00
Author

Fler artiklar om Chelsea