Damlagets vecka 50

Damlagets vecka 50

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 50

Under veckan som gått har:



I måndags lottades Aston Villa som Chelseas motståndare i fjärderundan av Women’s FA Cup.
Matchen spelas söndagen den 30 januari på The Banks’s Stadium.



Fem av våra damspelare har blivit nominerade i den 23-manna trupp som FIFA kommer att plocka ut år 2021:s bästa elva från. Chelsea är den klubb som har flest nominerade på damsidan.
De Chelseaspelare som finns med är Ann-Katrin Berger, Millie Bright, Magdalena Eriksson, Pernille Harder och Sam Kerr. Om någon av dem finns med i den slutgiltiga elvan återstår att se när den presenteras under The Best FIFA Football Awards ceremony måndagen den 17 januari 2022.



Chelsea reste till Wolfsburg för att spela den sista gruppspelsmatchen i Champions League under onsdagskvällen. Ann-Katrin Berger och Drew Spence fick stanna hemma på grund av att de testats positivt för Covid-19.
Laget ledde gruppen på 11 poäng inför matchen och behövde bara ta poäng för att säkra avancemang samtidigt som Wolfsburg behövde vinna med två mål över Chelsea för att de skulle säkra avancemang.

Chelsea mötte ett hungrigt Wolfsburg som beslutat sig för att ta sig vidare från gruppen och de grönklädda tog ledningen i matchen när Huth slog in en returen efter att Musovic räddat det första läget.
De Kungsblå spelarna försökte studsa tillbaka direkt efter baklängesmålet de åkt på i den 16 minuten, men precis som i de senaste matcherna ville bollen verkligen inte in i mål utan det blev istället Wolfsburg som ökade på ledningen till 2-0 genom Huth i den 23 minuten.

Efter pausen startade Chelsea starkt och skapade farliga målchanser framåt. Istället för en redusering blev det Waßmouth som ökade på hemmalagets ledning till 3-0 i den 59:e matchminuten.

Det blev en tung kväll för Chelesa och Erin Cuthberts 150:e match för klubben slutade med 4-0 förlust efter att Waßmouth punkterat matchen i den 78:e matchminuten.
Fjolårets Champions Leaguefinalister var där med utslagna ur turneringen.



Jessie Fleming utsågs i fredags till årets kanadensiska fotbollsspelare.



Söndagens ligamatch mot West Ham blev uppskjuten efter att flera spelar testat positivt för Covid-19 då de kom tillbaka efter Champions Leaguematchen. Matchen kommer att spelas vid ett senare tillfälle.



Chelseas damer tar nu julledigt resten av 2021 och damlagets vecka följer i deras spår och återkommer när serien drar igång igen i början på 2022.


God Jul och Gott Nytt Fortbollår!
 



Kommande:

JULUPPEHÅLL

Women’s Super League återupptas fredagen den 7 januari 2022
Tottenham gästar Chelsea. Det är avspark kl. 20.00 Kingsmeadow.
 

Källor:
FA Cupen
FIFA's 11
Champions League
Women’s Super League

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-12-20 12:43:22
Author

Fler artiklar om Chelsea