Damlagets vecka 6

Damlagets vecka 6

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

VECKA 6

Under veckan som gått har:



Under måndagen meddelade klubben att de har kommit överens med Plymouth Argyle att deras 19-åriga målvakt Poppy Soper kommer att börja träna med Chelseas damer för att fortsätta utvecklas. Poppy kommer att registreras så att hon kan spela för båda klubbarna.



Inför fredagens match mot Arsenal berättade Emma Hayes på torsdagens presskonferens att hon tror att striden om ligatiteln kommer att leva in i det sista. Att vinna titeln handlar om att hitta kontinuitet och prestera över tid. Så enligt Hayes är denna enskilda match mot Arsenal inte avgörande för vilket Londonlag som får lyfta bucklan i maj.
Emma meddelade att Ji åter finns i truppen och att Magdalena Eriksson fortfarande inte är tillgänglig för spel. När det kommer till svenskan är det osäkert när hon är tillbaka i spel efter den skada hon ådrog sig i Champions Leaguemötet med Wolfsburg i december.



Under fredagsförmiddagen släpptes datum och tid för matcherna i mars.
Chelsea inleder med att gästa West Ham torsdagen den 10 mars med avspark 20.45.
ChelseaAston Villa söndagen den 13 mars, avspark kl. 14.00.
Everton – Chelsea onsdagen den 16 mars, avspark kl. 20.00.
ChelseaTottenham onsdagen den 23 mars, avspark kl 20.45.
LeicesterChelsea söndagen den 27 mars, avspark kl. 15.00.



Fredagskväll och de var dags för toppmötet och derbyt mellan Chelsea och Arsenal hemma på Kingsmeadow.

Emma Hayes ställde upp med följande elva i denna så kallade ligafinal;
Berger; Carter, Bright, Nouwen, Andersson; Ingle; Kirby, Cuthbert, Harder, Reiten; Kerr

Att det skulle bli en jämn match mellan de två starkaste lagen denna säsongen stod klart på förhand. När Rebecca Welch blåste igång Londonderbyt var det Chelsea som öppnade starkast. Arsenal arbetade sig in i matchen men Chelseas försvar stoppade Gunners chanser.

Båda lagen hade chanser och Chelsea hade en boll i nät under den andra halvleken men det dömdes bort på grund av offisde.

I slutskedet av matchen uppstod en situation där bollen gick via Leah Williamsons arm inne i Arsenals straffområde. Solklart för oss, men från domare Welch vinkel gick det inte att se var bollen tog. Med VAR i WSL hade det blivit en straff men dessvärre för Chelsea kunde Welch inte blåsa straff när hon är skymd och matchen slutade 0-0.

Chelsea är fortsatt två poäng bakom Arsenal med en match mindre spelad när WSL nu tar landslagsuppehåll.

Ligan återupptas den 10:e mars, men i slutet av februari möter Chelsea Leicester i FA cupens femterunda lördagen den 26 februari 14.00 följt av finalen av ligacupen mot Manchester City lördagen den 5:e mars kl. 16.15.



Veckan avslutades med att de släppte nomineringarna till London Football Awards. På damsidan är Sam Kerr nominerad till årets spelare i WSL och hon är även nominerad i kategorin säsongens mål där hon tävlar mot herrlagets Mateo Kovacic, Hakim Ziyech och Conor Gallagher (lån) med sitt mål i finalen av FA cupen mot Arsenal i december.
 



Kommande vecka:

LANDSLAGSUPPEHÅLL
 

Källor:
Poppy Soper
Inför
Spelschema i mars
Chelsea – Arsenal
London Football Awards

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-02-14 12:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea