Varje måndag under säsongen kommer undertecknad att publicera en sammanfattning av vad som har hänt i och runt damlaget under den gångna veckan.

Vecka 4
Under veckan som gått har
:

I måndags förlängde Maren Mjelde sitt kontrakt med Chelsea till och med juni 2022 med en option på att klubben kan förlänga det i ytterligare 12 månader.

I onsdags blev damlaget historiska när de i och med bortavinsten mot Aston Villa klev förbi Manchester City rekord på 31 obesegrade matcher i Womens Super League. Den 32:a matchen, rekordmatchen som slutade med en 4-0 vinst, spelades på dagen två år efter den senaste förlusten.

I torsdag blev det klart att Chelsea kommer spela semifinalen i Continental Tyres League cup mot West Ham hemma på Kingsmeadow.
Matchen spelas nu på onsdag, 3 februari med avspark kl. 18.00 svensk tid och kommer visas i appen The FA Player.

Damerna avlutade veckan med att vinna söndagens derby mot Tottenham med 4-0.
Det var en match som inledningsvis var väldigt jämn. Men Chelsea tog kontroll över matchen när de gjorde tre mål inom loppet av tio minuter. Melanie Leupolz skott avlossades från 27m och överraskade alla, inklusive Spurs målvakt, som bara kunde se på när bollen satt klockrent i krysset.

Två minuter senare snappade Fran Kirby upp bollen efter slarv från bortalaget och spelade fram Pernille Harder, som lyfte in 2-0.
Harder spelade ett par minuter senare fram Sam Kerr, som nickade in 3-0 målet. Det var hennes 9:e mål för säsongen och hon klev i och med det upp i skytteligaledning i WSL.
Matchens slutresultat 4-0 kom i den andra halvleken från straffpunkten när Spurs spelade handboll i eget straffområde.
Leupolz var säkerheten själv när hon med en bredsida placerade bollen in vid målvaktens högra stolprot.

Segern innebar att Chelsea utökar sin obesegrade svit och nu är uppe i 33 matcher utan förlust i WSL.