Damlagets vecka 5

Damlagets vecka 5

Varje måndag under säsongen kommer undertecknad att publicera en sammanfattning av vad som har hänt i och runt damlaget under den gångna veckan.

Här kommer en sammanfattning av vecka 5:

I måndags började det florera rykten om att Emma Hayes skulle vara aktuell att ta över AFC Wimbledons herrlag i League One.


Ett rykte som hon under tisdagens presskonferans inför semifinalen i Continetal cup dementerade samtidigt som hon tycker att det är dags för fotbollsvärlden att vakna:

”Jag vet inte varför någon skulle tro att damfotbollen är ett steg ner och att coacha vinnare och spelare som har representerat sina länder i OS och EM är ett steg ner från någonting.”

Emma säger att det fortfarande är exakt samma sport som utförs oavsett vilket kön spelarna på plan har och att i rollen som tränare innebär samma arbete i ett manligt lag.1


Onsdag, Emma Hayes hade inför semifinalen och derbyt mot West Ham en skadefri trupp att tillgå. Semifinalen som spelades hemma på Kingsmeadow var en målrik tillställning. Redan i den tredje matchminuten placerade Harder, framspelad av Ji, bollen förbi Arnold i West Ham målet.
Det skulle bli en tuff kväll för Arnold. Sophie Ingles avslut från distans letade sig in under henne 2-0, efter att ha misslyckats med att få iväg ett hemåt pass som snappades upp av Harder inne i straffområdet stod det 3-0 på tavlan.   
Två minuter senare tryckte England in bollen vid den närmsta stolpen och matchen var mer eller mindre avgjord efter 27 minuter.

De kungsblå damerna var målglada och Kirby tryckte in sin egen retur till 5-0 innan Harder fullbordade sitt hattrick när hon vek in från vänster och placerade invid den första stolpen.

Chelsea är där med vidare till final i Continental cup där man ska försvara titeln den 14 mars där Bristol City står som motståndare.2


I fredags släpptes nomineringarna till månadens tränare och månades spelare där den kungsblå trion med Emma Hayes, Fran Kirby och Melanie Leupolz finns med ibland nomineringarna för januarimånad.


Under söndagen tog damernas två år långa svit utan förlust slut. när Brighton kom på besök i ett blåsigt Kingsmeadow. De kungsblå fick en kanonstart när Sam Kerr redan efter fem minuter nickade in 1-0 på hörna. Men Brighton ville inte vara sämre och kvitterade kort efter med ett nickmål på sin första hörna.

Trots att Chelsea var det dominerande laget saknades skärpan i passningarna och avsluten den sista tredjedelen. Två bollar i virket var det närmsta ett ledningsmål de kungsblå spelarna kom denna snöiga söndag.
Det stod helt klart att det inte var Chelseadamernas dag när Brighton tog ledningen när Connollys hörna leta sig in direkt i mål.
Men Emmas spelare gav aldrig upp, med 12 minuter kvar av matchen + 5 minuters tilläggstid, la man i en högre växel tryckte in mer spelare i boxen. Men bollen ville inte in i mål.
I och med förlusten stannar Chelseas historiska rekord på 33 matcher i rad utan förlust i WSL. 3

Chelseas damer får skaka av sig den bittra förlusten, då man fortsatt leder WSL när vi går in i en ny vecka med två WSL matcher.
 



Kommande matcher i WSL:
Derby mot Arsenal hemma på Kingsmeadow, Onsdag 10/2 kl. 20.00. Matchen visas på Viasat sport och viaplay.
Alla hjärtans dag bjuder på en försmak av den kommande finalen i Continental Cup då vi gästar Bristol City på Twerton Park nu på söndag 14/2 med avspark 16.00.

Alla matcher i Womens Super League går att se i appen The FA player.   


Källa:
Chelseas officiella hemsida 12 och 3
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-02-08 15:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea