Damlagets vecka 7

Damlagets vecka 7

Varje måndag kommer jag att publicera en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

Under veckan som gått:

Det har varit landslagsuppehåll i Women's Super League denna vecka. 
Så här har det gått för de kungsblå spelarna som är iväg på landslagsuppdrag:

England: Millie Bright, Fran Kirby, Bethany England
Fran Kirby kom aldrig iväg till landslagslägret på grund av en skada hon ådrog sig i matchen mot Bristol City. Millie Bright lämnade även hon landslaget för att på hemmaplan behandla den skada hon ådragit sig under samlingen. Båda är fortsatt med i truppen som förbereder sig för EM 2022 på hemma plan och deltar på distans. England är fortsatt med i truppen som på tisdag möter Nordirland.

Kanada: Jessie Fleming.
Jessie har startat båda matcherna för Kanada i She believes cup. I torsdags förlorade de mot USA med 0-11. I söndags vann kanadensiskorna mot Argentina med 1-02 och möter i nu på onsdag 24/2 Brasilien.

Skottland: Erin Cuthbert
Skottland körde i fredags över Cypern med hela 10-0 i kvalet till EM 2022 som man tyvärr missar pga tidigare förluster i kvalet. Erin gjorde två mål i den första halvleken innan hon byttes ut i den 64:e matchminuten. På tisdag möter skotskorna Portugal.

Wales: Sophie Ingle
Waleskorna samlades under veckan för att förbereda sig inför kommande VM kval och i torsdag spelade de en internmatch där Wales stod som segrare.
 


I tisdags lottades åttondelsfinalerna av Champions League och Chelsea lottades mot Atletico Madrid.

Läs mer om det HÄR.

I mitten av veckan presenterades Fran Kirby som januari månads spelare och Emma Hayes som månadens tränare i januari.

I onsdags gick klubben ut med nyheten att Carly Telford förlänger sitt kontrakt. 33-åringen som spelade i klubben mellan 2011 -2013 återkom till Chelsea i maj 2017 och har stått i 75 av lagets matcher och hållit nollan i 36 av dessa.
Målvakten har förlängt sitt kontrakt ett år och är klubben trogen fram till juni 2022.

”Den här klubben fantastisk för mig personligen och att få vara en del av ett sådant kvalitetslag och grupp av tjejer är fantastiskt” sa Telford när hon förlängde kontraktet.

Utöver att tillhöra seniorlaget ska Carly i och med det nya kontraktet gå in som målvaktstränare på deltid för tjejerna i U-16 och U-18.

Telford har vunnit Women’s Super League, Fa cupen, Continetal Cup, the spring series och the FA Women’s Community Shield med Chelsea och har nu siktet inställt på att vinna Champions League då det är den titeln hon saknar.



Kommande matcher:
Söndagen den 7 mars är det London Derby när de kungsblå damerna besöker West Ham. Avspark 16.00 på Chigwell Construction Stadium.
 


Källor:
Lionesses
Kanada 1
Kanada 2
Skottland
Wales
Champions League
Januaris spelare/tränare
Carly Telford

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-02-22 15:37:00
Author

Fler artiklar om Chelsea