Damlagets vecka 9

Damlagets vecka 9

Varje måndag kommer jag att publicera en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 9

Under veckan som gått har:

I början av veckan meddelade Emma Hayes att skadorna Fran Kirby och Millie Bright ådrog sig under inför och under landslaguppehållet inte skulle stoppa dem från spel i onsdagens Champions Leaguematch.
Millie Bright är en spelare som inte skulle avstå en match på grund av skadekänningar. Men Hayes säger att problemen hon haft i området kring muskelfästet i baksida lår nu hr fått den tid den har behövt för att återhämta sig och att hon nu är helt återställd.


onsdagskvällen fick Chelseas damer inte alls den starten man hoppats på. Kapten Magdalena Eriksson saknades i truppen efter en smäll hon ådragit sig på träning.

Sophie Ingle som vikarierade på hennes mittbacksplats kom in fel i situationen och rev ner Atleticospelaren i eget straffområde. Det resulterade i straff för bortalaget och rött kort på walesiskan.

Det som kunde ha blivit en mardröms start med en spelare mindre och 78 min kvar att spela blev en match fylld av fotbollsgodis.
AK Berger klev fram och räddade en mindre bra straff. Trots att Chelsea var en kvinna mindre på planen var det de som styrde spelet och pressade tillbaka det spanska laget.

I halvtid stod det 0-0. Chelsea öppnade andra halvlek piggt och hade tidigt ett avslut i burgaveln.

Matchuret stod på 58 när Sam Kerr gick omkull i offensivt straffområde och den svenska domaren Tess Olofsson pekade på straffpunkten.

Maren Mjelde klev fram och placerade den säkert bakom förre detta lagkamraten Hedvig Lindahl i Atleticos mål.
Chelsea tog ledningen med 1-0 och fem minuter senare utökade man ledningen till 2-0 när Fran Kirby med en bredsida placerade in bollen vid den bortre stolproten och utom räckhåll för Lindahl.

Det var en dramatisk tillställning och för tredje gången i matchen pekade domaren på straffpunkten efter att Berger kom ut fel och plockade spelare istället för boll.
Berger stod för en makalös insatts när hon för andra gången mot alla odds räddade även den andra straffen och nekade motståndarna en reducering. Hon skadade sig situationen som uppstod i samband med straffen och det såg ut som att Zecira Musovic skulle få göra debut med fem minuter (+ stopptid) kvar av på matchuret.

Den tyska stålkvinnan och matchhjälten kunde avsluta matchen på planen och matchen som fick en mardrömsstart slutade i dur.

Emma Hayes hyllar sina spelare efter den laginsats de visade upp under onsdagskvällen. Styrkan de visade när de visade att de kan ta sig igenom och anpassa sig till oförutsägbara situationer som uppstår.


Under söndagen fick svenska Zecira Musovic göra sin debutmatch i Chelsea.
När de Kungsblå rundade av veckan med en 2-0 vinst under söndagen blev de åter igen historiska.
I och med vinsten blev Chelsea det första laget i WSL att vinna fem matcher i rad utan att släppa in något mål på bortaplan .

Chelsea fick en perfekt start i londonderbyt när Kerr, framspelad av England, nickade in ledningsmålet mot West Ham redan efter sju minuter. Duon gjorde en repris på målet i den 47:e matchminuten, då i ombytta roller. England nickade in Kerrs inlägg till 2-0.
Chelsea kontrollerade majoriteten av matchen och West Hams irländska målvakt Brosnan hade en mer hektisk dag på jobbet, tillskillnad från Musovic. Zecira fick en bra debut där hon räddade de få bollar hon fick att jobba med.
I slutet av matchen bjöd man in West Ham när Chelsea började slarva i sitt passningsspel och de såg inte ut att vara kompis med bollen. Men en solid backlinje försvarade sig bra och Zecira Musovic fick hålla nollan i sin debut i WSL och Chelsea.

              Läs Zeciras tankar om debuten HÄR.



Kommande matcher:
Onsdag den 10 mars, åttondelsfinal 2:2 mot Atletico Madrid avspark kl.13.30 i Monza, Italien.

Söndagen den 14 mars kl. 15.30 är det dags för final av Continental Cup. Chelsea står som bortalag när de tar sig an Bristol CityWatford FC hemmaarena, Vicarage Road.

Förhoppningsvis kommer vi i Sverige kunna se matcherna. Antingen i the 5th Stand app eller via The FA player då viaplay inte kommer visa dem.


Källor:
Inför matchen
Champions League åttondelsfinal 1:2
Historisk seger och svensk debut

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-03-08 16:17:00
Author

Fler artiklar om Chelsea