Varje måndag kommer jag att publicera en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 10

Under veckan som gått har:

Tisdag: Chelsea reste med en trupp på 21 spelare till Monza i Italien. Kapten Eriksson fanns åter i truppen efter att ha missat de senaste två matcherna på grund av skada hon ådragit sig på träning.

Onsdag: Tidig avspark i returen av åttondelsfinalen mot Atletico Madrid i Champions League. Chelsea hade inför matchen en 2-0 ledning och avstyrde effektivt Atleticos anfall.

Med 15 minuter kvar av matchen pekade domaren på straffpunkten då Niamh Charles spelat handboll i eget straffområde. När lagen möttes förra onsdagen räddade AK Berger två straffar och inte heller den här gången kunde de spräcka målnollan från straffpunkten. Toni Duggans straff satt klockrent i ribban.

Minuten senare var det Atleticos tur att spela handboll i eget straffområde. Maren Mjelde la upp bollen på straffpunkten och där ifrån gjorde hon inga misstag då hon kyligt placerade 1-0 (3-0) bakom Hedvig Lindahl i Atleticos mål.

På övertid spräckte inhopparen Emelyne Lauretn Bergers nolla då hon i ett sista försök avlossade ett skott som rasslade till i nätet bakom tyskan.
Chelsea vann åttondelsfinalen med 3-1 mot Atletico och säkrade avancemang till kvartsfinal i Champions League.

Fredag: Fran Kirby som har tillhört klubben i sex år valde att förlänga sitt kontrakt med Chelsea ytterligare 12 månader.
För ett år sedan visste inte Fran Kirby om hon någonsin skulle kunna spela fotboll igen och nu har hon alltså förlängt sitt kontrakt fram till sommaren 2023.

HÄR kan du läsa mer om hur hennes liv plötsligt förändrades en dag i november 2019 och hur tuff och osäker hennes framtid plötsligt blev.

Fredag lunch lottades kvartsfinalerna i damernas Champions League.
Chelsea lottades mot tyska Wolfsburg och vinnaren kommer möta vinnaren mellan Bayern München och svenska Rosengård.

Så här lottades kvartsfinalerna:

Bayern München – Rosengård

Chelsea - Wolfsburg

PSG – Lyon

Barcelona – Manchester City

Chelsea startar på hemmaplan och matchen kommer att spelas 23 eller 24 mars och returen är schemalagd att spelas den 31/3 eller 1/4.

Söndag: Finaldag och Chelsea skulle försvara sin titel i Continental cup. Förra året tog laget hem titeln för första gången då man besegrade Arsenal med 2-1 och mötte i årets final Bristol City.
Chelsea tog tag i taktpinnen från start och behövde mindre än 2 minuter på sig att ta ledning i finalen med 1-0. Efter 45 minuter var matchen mer eller mindre avgjord då de gick till pausvila med 4-0 från firma Kirby-Kerr.

Chelsea vann tillslut med de historiska siffrorna 6-0 och sin första av fem möjliga titlar den här säsongen och Kirby utsågs till matchens lirare med sina två mål och fya assist.
Tyvärr kantades guldfirandet av en oro kring lagkamraten Maren Mjelde som fick lämna planen på bår. Hon skadade sitt vänstra knät i slutet av matchen, från klubbens håll har man ännu inte gåt ut med status på norskan och hor länge hon blir borta då man måste avakta med undersökning av knät tills smärtan avtagit.

"Jag tyckte mitt lag var enastående" sa Emma Hayes efter matchen och berättar om hur imponerad hon är av sitt lag. Deras inställning och den itensitet som de visade upp.

Läs matchrapporten HÄR.

Övrigt: Zecira Musovic gästar Johanna Frisk och Lisa Dahlqvists poddcast ”Frisken och Dala” där hon delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter i WSL och Chelsea.