Damlagets vecka 11

Damlagets vecka 11

Varje måndag kommer jag att publicera en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 11

Under veckan som gått har:

Under måndagen undersöktes Maren Mjeldes knä efter den otäcka skadan hon ådrog sig under slutskedet av finalen. På sin twitter och Instagram (@MarenMjelde) gick hon ut och meddelade att säsongen för hennes del var över, men att de goda nyheterna var att skadan inte var så allvarlig som man befarat. Hon skulle behöva genomgå en operation men förväntas vara tillbaka i laget under sommaren.


UEFA gick under tisdagen ut med information om att kvartsfinalen mellan Chelsea och Wolfsburg ska spelas i Budapest, Unger, på grund av reserestriktionerna som uppkommit till följd av Covid-19.
Båda mötena kommer att spelas på Szusza Ference Stadium den 24/3 kl. 17.00 och 31/3 kl. 14.00.


London Football Awards släppte under onsdagen nomineringarna till årets spelare. Både Fran Kirby och Pernille Harder finns med bland de nominerade spelarna i kategorin årets damspelare. Andra nominerade är Vivanne Miedema, Jennifer Beattie och Leah Williamson, samtliga från Arsenal. Vinnaren presenteras den 27 april.


onsdagen reste de kungsblå damerna nordväst för att möta Everton. Inför mötet med the Toffees gjorde Emma Hayes fyra förändringar i startelvan från söndagens final.
Niamh Charles ersatte skadade Mjelde, Ji klev in på det defensiva mittfältet istället för Ingle. Harder och Cuthburt tog plats på de offensiva mittfältet tillsammans med Kirby och bakom den stekheta Sam Kerr (4-2-3-1).

Redan efter en minut hade Chelsea chansen att ta ledningen, då domar Emily Heaslip pekade på straffpunkten efter att Everton spelat handboll i eget straffområde. Leupolz, som klev fram istället för skadade Mjelde nekades mål efter en kanon räddning av Korpela i Evertonmålet.

Kirby och Kerr som verkligen fått kemin att stämma under finalen, fortsatte sitt fina samarbete och låg bakom 1-0 målet i den 14:e minuten.

Chelsea skulle få se bollen i mål en gång till i den första halvleken, men Harders mål dömdes bort på grund av Offside.

Everton kom ut till den andra halvleken med siktet inställt på en kvittering och Berger tvingades i inledningen av den andra halvleken till en avgörande räddning.

I den 60:e minuten skulle Harder få revansch på det bortdömda målet.
Danskan, framspelade av en osjälvisk Fran Kirby, placerade in ett, sett till matchbilden, välförtjänt 2-0 mål för de kungsblå.

Chelsea skulle hinna med ett tredje mål innan slutsignalen ljöd.
I den 79 minuten avlossade Harder ett skott som Korpela räddade, men returen landade framför Leupolz som revanschlystet placerade bollen i öppet mål, 3-0.

Ännu en imponerande vinst av Chelseas damer, som fortsatt leder ligan två poäng före tvåan Manchester City. Nu återstår 5 omgångar i Women's Super League och i den 20 omgången av 22 möter man City i en troligtvis avgörande match.


Torsdagen kom och Maren Mjelde meddelade åter igen på sin Twitter och Instagram att operationen hon gjort under onsdagen gått bra, att hon nu var positiv och motiverad att arbeta hårt och ge allt för att ta sig tillbaka till.


Under helgen spelades det ingen match, spelarna fick istället fokusera och förberedda sig för resan till Budapest och onsdagens tuffa kvartsfinal 1:2 mot Wolfsburg i Champions League.
 



Kommande matcher:
Onsdag den 24 mars, Champions League kvartsfinal 1:2 mot Wolfsburg avspark kl.17.00 i Budapest, Ungern.
Visas eventuellt på hemsidan eller i the 5th Stand appen.

Söndagen den 28 mars kl. 15.30 Får Chelsea besök hemma på Kingsmeadow av Aston villa i WSL.
Matchen visas på V Sport Premium.
 

Källor:
UEFA Champions League
London Football Awards
Everton vs Chelsea

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-03-22 15:31:00
Author

Fler artiklar om Chelsea