Damlagets vecka 13

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 13
Under veckan som gått har:

Under inledningen av veckan började uppladdningen inför returen i kvartsfinalsserien mellan Chelsea och Wolfsburg i Champions League. Chelsea hade med sig 2-1 från de första mötet och hade siktet inställt på att ta sig till semifinal för tredje gången i deras historia.
Men för att ta sig dit behövde de besegra förra årets finalister.

Under tisdagen reste man åter igen ner till Budapest med en trupp på 21 spelare, Bethany England är tillbaka efter den skada hon ådrog sig av i sextondelsfinalen av Champions League. Niamh Charles som under förra mötet fick syna det gula kortet och där med är avstängd i returen, reste med resten av laget till Ungern.

Det blev onsdag och tidig avspark i solsken. Det blev inte alls den inledningen på matchen som på förhand förväntades.
Chelsea tog tag i det från start och Wolfsburg fortsatte att missa sina målchanser. Chelsea tog en välförtjänt seger med hela 3-0(5-1) när de slog ut fjolårets finalister.

Läs matchrapporten HÄR.

I semifinalen ställs de mot tyska ligaledarna Bayern München som slog ut Rosengård med 4-0 sett till båda matcherna.
Semifinalerna spelas 24/4 och 1/5.

Under torsdagen hyllade Hayes sina spelare och deras prestation i Budapest. Nu vill hon utmana sina spelare så att de når ännu högre nivåer och kan skriva ännu mer historia tillsammans.

Hayes ville se en modig insats från sina spelare och hade fullt förtroende för att de hade vad som krävdes för att de skulle vinna. Men det gällde att de som klev över linjen och ut på planen också levererade.

”Jag är stolt, men det är inte tillräckligt, jag vill ha mer” sa Emma Hayes i en intervju efter matchen.

Chelsea reste efter avancemanget i Champions League hem till London för att spela en match i WSL innan det var dags för landslagsuppehåll.

Under söndagen tog man emot Birmingham City hemma på Kingsmeadow.

Emma Hayes gjorde två byten i startelvan som startade i onsdagens Champions Leaguematch. Niamh Charles som varit avstängd senast ersatte Carter på högerbacken och Drew Spence startade sin första match den här säsongen då hon tog plats på innermittfältet tillsammans med Melanie Leupolz.

Chelsea förväntade sig att Birmingham skulle göra det svårt för dem och inledde därför matchen med en hög intensitet.

Birmingham stod upp bra mot Chelseas distansförsök men när Erin Cuthbert i den 25:e matchminuten avlossade ett lågt distansskott kunde Hampton i Birminghams mål bara stöta undan skottet.
Returen landade rakt framför Kerr och från en väldigt snäv vinkel placerade hon in sitt 21:a mål för säsongen, 1-0.

Chelsea fortsatte att ligga på och skapa målchanser som Hampton i målet tvingades parera.
Precis i slutskedet av den första halvleken slog Cuthbert ett fint inlägg som Harder nickade i ribban. Först på ribbreturen var ingen mindre än den stekheta Sam Kerr, som nickade in 2-0 i den 45:e minuten.

Som om inte det vore bra nog han australiensiskan med ett äkta hattrick då hon på övertid tillsammans med sin nyfunna lekkamrat Cuthbert nickade in skotskans frispark till 3-0 precis innan domaren blåste av för halvtidsvila.

I halvlek gjordes tre byten, Blundell, Reiten och England kom in och ersatte, Andersson, Cuthbert och Harder.
Det tog inte lång tid för inhopparna att ge sig in i händelsernas centrum.

Blundell slog ett inlägg från sin vänsterkant som England nickade utanför. Strax efter befann sig Reiten fri i den vänstra delen straffområdet, men hennes avslut stoppades av Hampton.

Matchuret hade precis passerat 60 minuter när England hamnade långt nere vid offensiv kortlinje till höger om mål. Där ifrån passade hon in bollen snett inåt bakåt till Fran Kirby i boxen. Kirby gjorde inga misstag när hon säkert placerade in bollen in till den bortre stolproten, 4-0.

Kirby och Charles hade ett fint samspel när de kom två mot en och det resulterade i att inlägget från Kirby, sköts i mål av Reiten till 5-0.

På stopptid satte Fran Kirby slutresultatet 6-0, när hon curlade in bollen i den bortre nedre delen av burgaveln.

Med tre ligamatcher kvar ligger Chelsea fortsatt i topp av tabellen, två poäng före Manchester City på andraplatsen.

Nu väntar landslagsuppdrag för flera av de kungsblå spelarna.