Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

Algarve Cup

Danmark – Pernille Harder
Norge – Guro Reiten
Sverige – Zecira Musovic, Jonna Andersson

Guro Reiten byttes in i halvlek i matchen mellan Portugal och Norge. Norskorna slutade på en tredjeplats i Algarve cup efter att ha besegrat hemmanationen med 2-0.

Sverige mötte Italien i finalen av Algarve Cup. Jonna Andersson startade matchen och Zecira Musovic fanns med på bänken när Sverige i en nervkittlande straffläggning besegrade Italienskorna.

Tournoi de France

Nederländerna – Aniek Nouwen

Nederländerna mötte Frankrike i den sista matchen av Tournoi de France. Aniek Nouwen spelade de först 45 minuterna när de besegrades av värdnationen Frankrike med 3-1.

Pinatar Cup

Wales – Sophie Ingle, Poppy Soper
Ryssland – Alsu Abdullina

Sophie Ingle bar som vanligt kaptensbindeln för Wales när de ställdes mot Irland i matchen om tredje plats i Pinatar Cup. Wales förlorade matchen med 0-1 efter mål i den 25:e minuten.

Finalen i Pinatar Cup spelades mellan Belgien och Ryssland. Alsu Abdullina startade för Ryssland i matchen som avgjordes på straffar efter att det stod 0-0 efter 90 minuter. Där vara det belgiskorna som gick segrande ur straffläggningen, men vi tar med oss att vår egna Abdullina satte den 6:e straffen för ryskorna.

Arnold Clark Cup

Tyskland – Ann-Katrin Berger
England – Millie Bright, Fran Kirby, Jess Carter, Niamh Charles
Kanada – Jessie Fleming

Kanada ställdes mot Spanien i deras sista match i Arnold Cup. Jessie Fleming spelade hela matchen när kanadensiskorna fick se sig besegrade av spanjorskorna med 0-1 och där med slutade på tredje plats bakom England och Spanien.

England ställdes mot Tyskland i den sista omgången av Arnold Clark Cup.
Ann-Katrin Berger fanns med på bänken för Tyskland och Millie Bright, Jess Carter och Fran Kirby fanns med i Englands startelva. Niamh Charles fanns med på bänken.
Matchen slutade 3-1 till England och Fran Kirby stod för en fin assist till första målet och satte själv det sista målet på övertid. 2-1 målet stod Millie Bright för då hon tryckte i bollen från nära håll. Segern gjorde att England stod som segrare före Spanien i Arnold Clark Cup.

CHELSEA

I måndags släppte ligan vilka som är nominerade till månadens Manager och spelare.

Emma Hayes är nominerad i kategorin ”månadens manager” tillsammans med Lydia Bedford (Leicester) och Rehanne Skinner (Tottenham).

Både Ann-Katrin Berger och Jess Carter är nominerde i kategorin ”månadens spelare” tillsammans med Alisha Lehmann (Aston Villa), Ashleigh Neville (Tottenham), Ashleigh Plumtree (Leicester) och Jemma Purfield (Leicester).

Under lördagen spelade Chelsea åttondelsfinal i FA cupen mot Leicester. Matchen sändes inte på varken TV eller radio och det blir därför svårt att skriva mycket mer än att Chelseas damer är vidare till kvarten efter att ha besegrat ligakonkurrenterna med förkrossande 7-0.

Lauren James gjorde sin första start för klubben och Niamh Charles sin 50:e match i klubben.
Tidigt i matchen fick Leicesters Sophie Howerd syna det röda kortet efter att hon kapat Jonna Andersson i den 16:e minuten. 0-0 på tavlan blev snart 1-0 när Cheslea med en spelare mer dominerade spelet:

7-0 Bethany England

Trots seger och avancemang i FA cupen var Emma Hayes inte nöjd med hur laget presterade i den första halvleken då de inte spelade för varandra där ute på planen. De ryckte upp sig i den andra halvleken och spelet såg mycket bättre ut då de visade hur hänsynslösa de kan vara.

Kommande vecka:

Ligacupen, lördagen den 5:e mars kl. 18.15 är det avspark i ligacupfinalen mellan Chelsea och Manchester CityThe Cherry Red Records Stadium. Matchen visas på FA Player.