Där befinner dom sig idag
Emre Can i Dortmund-tröjan.

Där befinner dom sig idag

Ungefär sex år har gått med Klopp vid rodret och det är dags att ta en titt på vart spelarna i hans första startelva befinner sig nu.

Simon Mignolet
Belgaren gjorde 2013 samma flytt som vår nuvarande kapten hade gjort två somrar innan, det vill säga flytten från nordöst till nordväst, från Sunderland till Liverpool. Även om Mignolet i stort sett hela tiden var lite smått ifrågasatt som förstahandsval så blev det 6 år i klubben för honom och en Champions League-titel. Sedan två år tillbaka så vaktar han numera kassen i Club Brugge.

Nathaniel Clyne
Mysteriet som försvann i någon typ av ”jag-vet-inte-vad-skugga” bakom Trent Alexander-Arnold för några år sedan. Det finns vissa teorier om varför han hamnade i vad som verkade vara en ganska ordentlig frysbox – men det behöver inte tas upp här. Vad som är säkert är i alla fall att den engelska högerbacken numera spelar sina hemmamatcher på Selhurst Park.

Clyne spelar idag för Crystal Palace.

Martin Skrtel
Slovaken kom till Liverpool ifrån Zenit 2008 och gjorde 8 år i klubben. Utmärkte sig för sitt skickliga huvudspel i offensivt straffområde samt sin kämpaglöd. Svagheter? Han var inte en speciellt bra försvarare. Han har sedan flytten från Liverpool gjort ganska många år i Turkiet och ett par dagar i Bergamo. Numera spelar han för klubben Spartak Trnava i sitt hemland Slovakien.

Mamadou Sakho
Pep Guardiola hade Yaya Toure och Jürgen Klopp hade Sakho. Duktiga fotbollsspelare båda två men dom skulle bara bort från sin respektive klubbar. I somras kritade Sakho på ett kontrakt för spel i Montpellier efter att han hade gjort fem år i Crystal Palace.

Alberto Moreno
Värvades in från Sevilla under sommaren av misslyckade transfers 2014. Spanjoren hittade aldrig riktigt rätt i den röda tröjan och flyttade 2019 hem till Spanien igen för spel i Villareal.

Lucas Leiva
Han har lite av en ikonstatus i klubben även om hans troféskåp ekar relativt tomt. Gjorde den perfekta flytten till Serie A och Lazio efter tio år på Merseyside, en klubbadress som han fortfarande har efter fyra år.

Lucas Leiva har haft en minst sagt lyckad flytt till Rom.

Emre Can
”Gräset är inte alltid grönare på andra sidan”. Mannen med ett OP-kort på FIFA hade en misslyckad sejour i Juventus och spelar numera i Dortmund.

James Milner
Evighetsmaskinen är som bekant kvar i Liverpool efter nästan sju år i klubben. Bli inte bli förvånade om han erbjuds ett nytt kontrakt när säsongen närmar sig sitt slut.

Philippe Coutinho
Vad finns det ens att skriva här? Lämnade Liverpool och har därefter kommit att bli en kandidat till fotbollshistoriens största floppvärvning när han valde att testa vingarna på Camp Nou. Har på senare tid ryktats till nyrika Newcastle.

Coutinho spenderade även en säsong på lån hos dom tyska mästarna.

Adam Lallana
Han var en tydlig nyckelspelare för Klopp när hans lagbygge befann sig på ruta ett. Skadebekymmer och tuffare konkurrens gjorde att den tidigare Southampton-kaptenen förpassades längre ner i rangordningen. Lallana spelar i dagsläget för ligakonkurrenten Brighton.

Divock Origi
När man tänker efter är det märkligt hur Origi fortfarande kan vara en Liverpool-spelare. Värvades redan efter VM 2014 och har egentligen under sju års tid pendlat mellan att ha varit smått ifrågasatt och väldigt ifrågasatt.
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-10-28 23:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool