David Luiz inte till salu
Förblir blå.

David Luiz inte till salu

Chelsea uppges ha nekat ett bud från Barca på hisnande £35 miljoner för David Luiz och således skickat ut en signal om att brassen definitivt inte är till salu.

Det har ryktats hela sommaren om Barcas påstådda intresse i David Luiz och Chelseas ståndpunkt i frågan har diskuterats flitigt. Sälja, eller inte? I ett av de mer absurda ryktena under detta fönster påstods Chelsea vara beredda att packa ner brassen i ett paket tillsammans med Mata och en säck pund och skicka det till Manchester i hopp om att få Wayne Rooney i utbyte. Chelsea dementerade detta rykte.

Och nu gör man klart sin ståndpunkt. De blå från London uppges nämligen ha nekat ett bud från Barcelona på David Luiz och i och med det sänt ut en tydlig signal om att brassen inte är till salu.

Det var nyhetsjättar som Sky Sports, Daily Mail och the Guardian, bland andra, som basunerade ut att Barcelona budat på David Luiz. Budet skulle vara värt runt £35 miljoner, vilket är fruktansvärt mycket pengar för en mittback.

Samma källor går dock idag ut med att Chelsea tillbakavisat budet och i och med det skickat ut en tydlig signal om att den yviga brassen inte är till salu. För något pris.

Vidare uppger man att Barca nu styrt om skutan mot Liverpool och Daniel Agger och vi Chelseafans önskar katalanerna all lycka till med det.

David Luiz kom till Chelsea i januari 2011 för £21 miljoner men skrev på ett nytt femårskontrakt med klubben hösten 2012. Han är mäkta populär bland supportrarna och har gång på gång beskrivits som klubbens framtida kapten.

David Luiz har bara spelat 45 minuter med Chelsea denna försäsong då han tampas med en muskelskada, som enligt Mourinho varit med honom ända sedan veckorna innan Champions League-finalen förra året. Detta är självklart något oroväckande men vi håller tummarna över att det låter värre än vad det är, för han levererade trots allt på topp hela förra säsongen. Och så gläds vi åt nyheten att han förblir blå. För alltid. Kung Luiz!

Daniel Joannou2013-08-08 20:16:00
Author

Fler artiklar om Chelsea