Officiellt: Malang Sarr klar för AS Monaco på lån
Sarr byter västra London för franska rivieran.

Officiellt: Malang Sarr klar för AS Monaco på lån

Det kändes aldrig riktigt som att Malang Sarr skulle ta plats i Chelsea. Bara två år efter att fransosen värvades återvänder han till hemlandet.

Först var det snack om Fulham, men till slut blev det Monaco som fick den 23-åriga mittbackens signatur. Samstämmiga uppgifter rapporterar att det är ett lån som kan medföra en köpobligation på 13,5 miljoner pund om vissa kriterier möts. Monaco slutade på en tredjeplats i Ligue 1 förra säsongen och är med i kvalet till Champions League, så Malang får vara på tårna om han ska få speltid och, ur själviska intressen, om Chelsea ska få sina pengar.

Sarr köptes från Nice under Lampard som Bosmanvärvning. Med fyra års erfarenhet i den franska högstadivisionen där han hade visat prov på imponerande fysiska färdigheter vid 21 års ålder, såg Chelsea det som en smart investering för framtiden.

Han lånades direkt ut till Porto för att få speltid och slipa på sitt spel, men det blev bara knappa 600 ligaminuter för fransmannen.

Trots en småskakig försäsong tyckte Tuchel att han gillade vad han såg i Sarr, vilket resulterade i att försvararen oväntat nog fick plats i Chelseas trupp. Det blev några inspirerade insatser, och Chelseafans kan glädjas över hur han hånskrattade åt Spurs Giovani Lo Celso i en ligacupmatch, men det tydliggjordes allt för ofta att man inte kan komma undan med så låg teknisk kvalitet på den här nivån. För andra säsongen i rad blev det under 600 ligaminuter för Sarr. Med det sagt visade han alltid prov på en bra arbetsmoral och en positiv attityd, samt klagade aldrig över sin skrala speltid, vilket inte går att ta för givet i denna spelartrupp.

Chelsea kommer sannolikt se det hela som bra business från deras sida, förhoppningsvis 13 miljoner pund ner i värvningsfickan för en spelare de fick gratis. Men då beaktar de inte alternativkostnaden av att kunna ha en plats ledig i truppen för Marc Guéhi. 

Om det blir ett au revoir eller à bientôt återstår att se, oavsett kan vi Chelseafans hälsa Malang bonne chance!
 

Olle Lange@_ollelange2022-08-10 23:05:00
Author

Fler artiklar om Chelsea