Díaz klar för Liverpool: “Har exploderat senaste säsongen”

Díaz klar för Liverpool: “Har exploderat senaste säsongen”

Det har känts så gott som klart ett tag nu men tidigare idag blev det äntligen officiellt att Luis Díaz byter Porto mot Liverpool. LFC-redaktionen hörde av sig till Portosupportern Eric Hellkvist för att få en bättre bild av nyförvärvet.

Inför första matchen mellan Liverpool och Porto i CL-gruppspelet i höstas höjde du ett varningens finger för Luis Díaz. Nu är colombianen klar för de röda - berätta mer om honom som spelare. 

– En väldigt teknisk, snabb och målfarlig vänsterytter som har exploderat senaste säsongen. Han gillar att utmana och skära in och är ofta bäst på plan när han spelar i den portugisiska ligan. Det känns farligt varje gång han driver med bollen.

Hur tror du att han kommer att passa in i den engelska fotbollen och i Liverpool? 

– Bra tror jag. Förmodligen kommer det ta ett litet tag innan han blir varm i kläderna men så är det väl med de flesta nyförvärven. Porto och Liverpool är två offensiva lag och Díaz är en offensiv spelare. Det mesta kommer nog handla om hur fort han börjar passa in på ett såpass nytt ställe. Men jag tror han kommer vara given inom något år och förmodligen visar prov på sin talang innan dess också.

Övergångssumman rapporteras landa på runt 50 miljoner pund - dina tankar om den prislappen?

– Jag hade inte varit förvånad om den hade varit lite högre. Militão gick för ungefär samma prislapp till Real Madrid för några år sen och då tycker jag att Díaz har större potential. Men 50 miljoner pund är ju mycket pengar så jag ska inte klaga, och den känns ganska rimlig ändå.

Slutligen, hur pass stort tapp är det här för Porto?

– Väldigt stort. Han har varit inblandad i ungefär 35 procent av målen den här säsongen och dessutom gick Corona till Sevilla, så det är två yttrar färre i laget helt plötsligt. Sen så förstod man att det antagligen skulle komma en övergång senast i sommar ändå. Så det finns planer för att täcka upp.

***

Vad tycker ni om värvningen? Kommentera nedan!

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-01-30 17:16:00
Author

Fler artiklar om Liverpool