Dinamo Zagreb 1-0 Chelsea
En tung premiärförlust i Kroatien!

Det blev en premiär Chelsea kommer vilja glömma snabbt. Händelse och idéfattigt ledde till en 1-0 förlust i den första Champions league omgången mot Dinamo Zagreb.

Överlag en väldigt händelsefattig första halvlek. Första tio minuterna började Chelsea med ett stort bollinnehav och en hög press där man tryckte tillbaka Dinamo Zagreb i sina positioner. Dinamo Zagreb fick knappt röra bollen i inledningen av matchen. Aubameyang tog en del bra löpningar men fick aldrig den leverans han ville. Utan att egentligen ha skapat någonting fick Dinamo Zagreb till en kontring. Koulibaly hamnade fel i en duell på mittplan och Fofana missade löpningen vilket resulterade i att Orsic kunde göra 1-0 till Dinamo Zagreb efter 13 minuter spel.

Efter Dinamo Zagrebs ledningsmål fortsatte Chelsea med sitt stora bollinnehav men utan att skapa några riktiga målchanser. Dinamo Zagreb var faktiskt det laget som kom närmare ett till mål efter ett skott utanför straffområdet som Kepa fick parera ut.

I slutet av halvleken tog Dinamo Zagreb över en del av bollinnehavet. En väldigt händelsefattig första halvlek hos Chelseas sida.

Tuchel valde att agera direkt genom att plocka ut Azpilicueta och sätta in Ziyech istället. Han satte upp Havertz bredvid Aubameyang och satte ned Sterling som central mittfältare bredvid Kovacic och gick över till en form av 4-2-2-2 för att försöka få in mer offensiv kreativitet i laget. Den offensiva kreativiteten uteblev och Chelsea fortsatte att äga boll men utan att komma till någon riktigt farlig målchans. Dinamo Zagreb stod upp bra i sina positioner och skapade farligare lägen på sina kontringar än vad Chelsea gjorde. Hemmalaget var nära ett 2-0 mål med ett skott utifrån där Kepa stod för en fantastisk räddning.

Tuchel försökte förändra matchbilden och göra fler byten men chanserna för Chelsea uteblev. Felpassningar och dålig rörelse i offensiven var bara några av orsakerna till att chanserna uteblev för Chelsea. De farligaste lägena kom i den 86 minuten när Reece James avslutade med ett vänsterskott i stolpen. Det följdes upp av ett avslut från Mason Mount från nära håll som Livakovic i Dinamo Zagreb kunde styra bort.

Det kom aldrig någon riktig forcering från Chelseas sida och matchen slutade rättvist 1-0 till Dinamo Zagreb.

Sammanfattning
En väldigt svag premiär av Chelsea där egentligen ingenting fungerade. Dinamo Zagreb ska inte be om ursäkt och står för en väl genomförd match där man inte släpper till många chanser och tar vara på sina kontringar. Ett fortsatt trögt offensivt spel och ett försvar som är väldigt spretigt. Det är många spelare i omklädningsrummet som behöver ta ansvar över sin dåliga insats idag och även i inledningen av säsongen. Thomas Tuchel har mycket att fundera över till nästa ligamatch som är mot Fulham, lördag den 10 september.