Dom har siktet inställt på Wijnaldum?

Dom har siktet inställt på Wijnaldum?

Det känns både löjligt och osannolikt. Men ett rykte är ett rykte, och det skall iallafall tas med en gnutta allvar. Enligt uppgifter rycker världsfotbollens kanske mest krisande klubb i Liverpools nummer 5.

Som dom flesta fotbollsintresserade redan är bekanta med så går Georginio Wijnaldums kontrakt ut efter nästa säsong (sommaren 2021). Hans framtid är ytterst oklar och det är svårt att få en tydlig bild av åt vilket håll det hela rör sig åt. Dom intensiva ryktena kring att Bayern Münchens Thiago Alcantara kommer att spela med Anfield som sin hemmaplan nästa säsong spär dessutom på ryktena kring att "Gini" kan vara påväg bort från klubben redan i sommar. Då ska alltså Barcelona enligt uppgifter stå och knacka på dörren.

För bara några dagar sedan var Ronald Koeman förbundskapten för det nederländska landslaget. Men efter Barcelonas uttåg i Champions League och en sparkad Quique Setién, så är han nu klubbens nya manager. Inte nog med att han har en viss Lionel Messi att övertyga om att stanna i Katalonien, han har även ett lag att omstrukturera. Samtidigt som bland annat prestigevärvningarna från just Liverpool uppges vara oönskade (Luis Suarez och Philippe Coutinho) så ryktas en hel del spelare in. Den nya managern sägs vilja ha ett tydligt holländskt inslag där bland annat Ajax Donny Van De Beek samt Lyons Memphis Depay ligger på önskelistan, men även Wijnaldum.

Barcelona har historiskt haft en stark anknytning till Holland. Med Frenkie De Jong redan i truppen så är det inte helt otänkbart att Koeman vill ha hela den nederländska mittfälltstrion i den spanska storklubben. Det som återstår att se är vad ledningen säger och hur stora inkomster klubben får från eventuella spelarförsäljningar. För Ronald Koemans önskelista är inte gratis.

Källa: The Guardian



 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-08-21 16:20:00
Author

Fler artiklar om Liverpool