Edouard Mendy om utmärkelsen och om framtiden
En av lagets fortsatt viktigaste spelare, målvakten Edouard Mendy blickar framåt.

Edouard Mendy om utmärkelsen och om framtiden

Edouard Mendy har nyligen gjort sitt första uttalande kring det faktum att han har blivit nominerad till utmärkelsen ”Afrikas bästa spelare”. Utmärkelsen gäller föregående säsong. Han delar också med sig om tankarna kring kommande säsong, en säsong där han hoppas kunna vara än mera framgångsrik än tidigare.

Chelseas målvakt har haft en bra tid sedan han anslöt till klubben för snart 2 år sedan. Föregående säsong fortsatte framgångarna med titeln i klubblags-VM samt vinsten i afrikanska mästerskapen. Det är inte så konstigt att Mendy för ett par dagar sedan nu är 1 av 10 spelare som är nominerade till ”afrikas bästa spelare”. Om detta uttalar sig Mendy:

“Det är en stor ära för mig, för min familj, för mitt land och för målvakter generellt. Det är faktiskt 40 år sedan en målvakt vann priset. Som sagt, det är en stor ära för mig då detta priset star högt i kurs i Afrika. Jag föredrar att inte tänka så mycket på det, men det är ändå något riktigt stort. Jag pratade med Sadio (Mane) som redan vunnit priset, han sa att det är bra för din karriär. Vi får se. Konkurrensen är stenhård, så istället för att tänka på det så fokuserar jag på försäsongen med mina lagkamrater.”

Priset har tidigare vunnits av 2 målvakter sedan 1970, året då man gav utmärkelsen första gången. Kameruns Thomas N´Kono och Ezzaki Badou från Marocko.

När Mendy funderar på klubbfotbollen och framtiden med Chelsea så anser han att det viktigaste är att minska gapet till Manchester City och Liverpool i Premier League. Han menar följande:

”Nu är det dags att göra jobbet. Låt oss se hur säsongen startar. När du spelar för Chelsea så spelar du för resultat i Champions League, de inhemska cuperna och för att vara topp 4 i ligan. Vi måste vara ambitiösa. Ser du tillbaks på förra säsongen så var vi bra med fram till december. Med skador och Covid-problem så tappade vi vårt bästa sett att spela. Ser du på matcherna mot Liverpool och Manchester city så är det ett gap mellan oss och dem, så vi behöver en bra start denna säsong, fortsätta med att prestera och se vad som händer.

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-07-13 22:36:36
Author

Fler artiklar om Chelsea