Elvan klockan Elva

Elvan klockan Elva

liverpoolsweden.se plockar fram spåkulan, dammsuger nätet på rykten och teorier och kokar ned det till sin alldeles egna häxblandning. Det här är, elvan klockan elva.

London Stadium är skådeplatsen och West Ham United motståndet när Liverpool åker ned till huvudstaden för att få ordning på en haltande tabell. 

Hammers är ett av ligans formsvagaste lag och kommer till kvällens möte utan en minst sagt namnstark trio om Jack Wilshere, Andriy Yarmolenko och Felipe Anderson. United borta var dock ett av få poängtapp för ett titleljagande Liverpool förra säsongen så de vinrödblå när säkerligen en liten förhoppning om en upprepning. 

Skadeläget i Liverpool

Nathaniel Clyne, James Milner och Xherdan Shaqiri saknas alla sedan en tid tillbaka. Vidare kommer även Sadio Mané att missa matchen på grund av en muskelskada. Skadan ses inte som av det allvarliga slaget men enligt Jürgen Klopp ska även lördagens möte med Southampton ligga i farozonen för senegalesen. 

Elvan

Alisson Becker mellan stolparna. 

Trent Alexander-Arnold återvänder till höger i backlinjen (efter ett fullgott vikariat från Neco Williams). Dejan Lovren och Joël Matip var tillbaka från start när 2-0 tappades till 2-2 mot Shrewsbury Town i söndags. Mittlåset såg klart omatchat ut och lyckligtvis för Reds del har man möjlighet att byta ut det helt när Virgil van Dijk och Joe Gomez återvänder från start. Backlinjen blir komplett med Andy Robertson till vänster. 

Fabinho var likt mittlåset svag mot Shrewsbury och börjar sannolikt på kvisten när Jordan Henderson förhoppningsvis kan fortsätta briljera i nummer sex-rollen. Hendo flankeras av Gini Wijnaldum och Alex Oxlade-Chamberlain där den sistnämnde får ses som det minst säkra kortet av de tre när Naby Keita knackar på dörren. 

Sadio Manés skadefrånvaro innebär att Divock Origi (också ljummen i helgen) går in från start. Största utmanare till den platsen är Takumi Minamino men av japanens första framträdanden i rött att avgöra ser han ut att ha en bit kvar till en startelva i Premier League. De andra två positionerna är som väntat vigna åt Mohamed Salah och Roberto Firmino

                     Origi - Firmino - Salah
Wijnaldum - Henderson © - Oxlade-Chamberlain
Robertson - van Dijk - Gomez - Alexander-Arnold
                                Alisson

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-01-29 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool