Elvan klockan Elva

Elvan klockan Elva

liverpoolsweden.se plockar fram spåkulan, dammsuger nätet på rykten och teorier och kokar ned det till sin alldeles egna häxblandning. Det här är, elvan klockan elva.

Det är inte många gånger en har kunnat beskriva laget som revanschsuget den här säsongen, men förhoppningsvis är det med den ilskeblandade motivationen som Liverpool tar sig an West Ham ikväll. I det makalösa segerspåret vi fortsatt glider fram igenom är det här, en match i slutet av februari, alltjämt en match i ett stundande upplopp. Tre nya ska inkasseras, formen ser god ut men motståndet slåss som aldrig förr för sin dyrbara överlevnad.

Jag hör till en av de som tycker att Liverpools insats i veckan inte på något sätt var underkänd. Atletico Madrids robusta 4-4-2 stod förvisso pall mot ett för oinspirerat spel centralt mellan hemmalagets försvar och anfall - vilket inte gav någon av de rödvitrandiga försvarande spelarna i ytterzon anledning att släppa på sitt två mot en-övertag på kanterna. Men matchbilden och med de chanser den genererade (eller inte genererade) för båda lagen hade under andra stjärnor gett ett slutresultat med delad poäng. 

Det går att argumentera för att det finns anledning av rotera i Jürgen Klopps trupp, samtidigt som han med framgång matchat de bästa flitigt under hela säsongen och dessutom bytte ut Sadio Mané i halvtid i veckan, samt Mohamed Salah 20 minuter från slutet. Det finns nog anledning att tro att elvan ikväll blir helt ordinarie, bortsett vår skadade lagkapten.

Skador och avstängningar
Jordan Henderson ådrog sig en skada på knäsenan mot Atletico och väntas bli borta i tre veckor. Annars såg vi Sadio Mané spela från start i veckan igen och James Milner gjorde ett inhopp, kvar på skadelistan jämte Hendo finner vi därmed bara Xherdan Shaqiri och Nathaniel Clyne. Den sistnämnda har varit borta hela säsongen. 

Elvan
Hans normaltillstånd har sedan december månad varit hållen nolla och ikväll bör han ha goda chanser att upprepa processen, Alisson Becker. 

I backlinjen bör det inte heller vara någon skräll, nog för att ytterbackarna fick slita rejält i 90 minuter på Wanda Metropolitano i veckan; men Klopp har spelat både Trent Alexander-Arnold och Andrew Robertson flitigt genom hela säsongen. Dessutom har de fått fyra hela dagar utan match. Vad gäller mittlåset skulle en kunna bolla in Joël Matip med argumentet att ge Joe Gomez lite vila, men med det facit han visat upp tillsammans med Virgil van Dijk och den ganska "lugna" matchbilden senast tror jag ändå att det blir Gomez - van Dijk ikväll. 

Mittfältstrean måste förändras gentemot senast med tanke på Hendersons knäproblem, men i och med hans framflyttade position sedan Fabinhos återkomst är det lättare att sia om vem som kan ersätta honom rakt av. Antingen är det Alex Oxlade-Chamberlain eller Naby Këita som kamperar ihop med brassen och Georginio Wijnaldum. Hugget som stucket lite grann, kan vara en bra match att spela in Këita och få igång honom inför returen mot Atletico där mer kreativitet centralt kommer bli en nyckel, men argumenten i förhållande till Oxlade-Chamberlains speltid lyder väl exakt samma. 

I anfallet ska det inte bli någon rotation, Klopp tog inga risker med varnade och hårt bevakade Mané i andra halvlek sist och Salah gick av i 70:e. Roberto Firmino spelade hela men bör inte heller han ersättas av någon Divock Origi ikväll, det blir ordinarie trea där fram. 

           Mané - Firmino - Salah
         Wijnaldum - Fabinho - Ox
Robertson - van Dijk © - Gomez - TAA
                       Alisson

Ludvig Lundqvistludvig.lundqvist@liverpoolsweden.se@lundqvistludvig2020-02-24 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool