Elvan klockan Elva

Elvan klockan Elva

liverpoolsweden.se plockar fram spåkulan, dammsuger nätet på rykten och teorier och kokar ned det till sin alldeles egna häxblandning. Det här är, elvan klockan elva.

Det är med tre förluster på de senaste fyra matcherna och 0-5 i de senaste två som Liverpool tar emot Eddie Howes AFC Bournemouth på Anfield på lördagseftermiddagen. Och bra är kanske det, motståndet alltså, Reds har nämligen inte förlorat mot sydkustlaget sedan december 2016. 

Cherries är neddraget i bottenträsket (18:e plats med två poäng ned till Aston Villa som har en match att ta igen) och kommer senast från 2-2 hemma mot Chelsea, ett resultat som kanske ser bra ut på pappret, men som ändå smärtar med tanke på att Marcos Alonsos kvittering föll så sent som i den 85:e matchminuten. 

Bournemouth kommer att komma till spel utan David Brooks, Arnaut Danjuma och Chris Mepham. Vidare kommer LFC-lånet Harry Wilson inte att finnas tillgänglig för spel. 

Skadeläget i Liverpool

Alisson Becker har ådragit sig en muskelskada som förväntas hålla honom borta från spel de närmaste veckorna och Jordan Henderson är ännu inte redo för comeback efter skadan han plockade upp i det första mötet med Atlético Madrid. Övriga skadade är Xherdan Shaqiri och Nathaniel Clyne

Elvan 

Med Alisson Becker på sträckbänken är valet enkelt - Adrian startar. 

Jag tror på en ordinarie backlinje med Trent Alexander-Arnold (som vilades mot Chelsea) till höger, Joe Gomez och Virgil van Dijk i mittlåset och Andy Robertson till vänster. Förhoppningsvis lyckas de båda ytterbackarna involveras högre upp i plan och göra skillnad med sina inläggsfötter även om man med 0-5 i ryggen kanske sätter defensiven i det första rummet. 

Fabinho behöver spelas tillbaka i sin höstform (då han var en av Jürgen Klopps absolut viktigaste spelare) och kommer att starta nu när Hendo är indisponibel. Jag vill att han flankeras av Gini Wijnaldum och James Milner som i sådana fall får göra sin första ligastart sedan Blades hemma i början av året. 

Liverpool befinner sig i en formsvacka och behöver en match där man kan spela ut och göra några mål. Det finns fullt legitima argument för att vila en eller två i den sedvanliga fronttrion men jag tror att en fullständig sådan är nödvändig för att Reds verkligen ska få den där ketchupeffekten. Således, från vänster till höger; Sadio Mané-Roberto Firmino-Mohamed Salah

       Mané - Firmino - Salah
      Gini - Fabinho - Milner © 
Robertson - VvD - Gomez - TAA
                    Adrian

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-03-07 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool