EM-kollen: Henderson stack hål på målnollan i landslagströjan

liverpoolsweden.se tar er igenom kvartsfinalspelet ur ett rött perspektiv.

Xherdan Shaqiri, Schweiz

Shaqiris 1-1-kvittering i den 68:e minuten tog kvartsfinalen till förlängning och slutligen straffar där Spanien drog det längsta strået efter tre för att vara ärlig ganska usla straffar från schweizarna. Uttåg alltså för Schweiz som ändå måste vara stolta över sin egen prestation. Det kommer att talas länge om deras urstarka upphämtning och strafftriumf mot ett på pappret (men inte på planen) skimrande Frankrike - landets första (och i och med det här uttåget tills vidare enda) vinst i en utslagsrunda i ett mästerskap. Ett historiskt resultat alltså för Schweiz som också fick en ny främste målskytt i sin EM-historia i just Shaqiri. 1-1-målet var hans tredje i årets turnering (fjärde totalt) vilket tog honom förbi Hakan Yakin på den listan.

Thiago Alcântara, Spanien

Inte på andra sidan planen, men på bänken på andra sidan planen från Shaqiri satt Thiago som fick sitta där fram till den 113:e minuten. Liverpoolmittfältaren stod sannolikt på Luis Enriques lista över straffskyttar men behövde aldrig involveras efter att Schweiz bränt tre av fyra från elva meter.

Jordan Henderson, England

Det tog 62 A-kamper för Jordan Henderson att näta i det engelska landslaget men på lördagskvällen mot Ukraina på Olimpico blev det äntligen ett första mål för Sunderlandsonen. Här i ett möte med Kevin De Bruynes Belgien från förra året.

It’s coming home! Bokstavligen. Efter ack så stabila 4-0 mot Ukraina (vars gula tröjor var som ytterligare ett slag i magen på oss som fortfarande inte har släppt Sveriges uttåg) i Rom vänder engelsmännen hem till London och Wembley för sin semifinal mot Danmark. Harry Kane är igång på riktigt igen efter två klassmål, Raheem Sterling fortsätter leverera poäng och när Jordan Henderson äntligen gör mål i landslaget känns det som att stjärnorna står rätt för England. Ska torkan stanna vid 55 years of hurt? Det har aldrig varit närmare än nu är känslan i alla fall.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-07-04 22:04:52