Emerson: ‘’Tuchel gör ett sensationellt jobb’’

Emerson: ‘’Tuchel gör ett sensationellt jobb’’

Den italienska ytterbacken anser att Chelsea är på väg mot rätt håll under den tidigare PSG-tränarens ledning.

Emerson Palmieri hyllar Thomas Tuchel för det sensationella jobbet han gjort hos Chelsea hittills. 

För Chelseas del var det farligt nära att man skulle hamna utanför kampen om en topp 4-placering innan Tuchel ersatte Frank Lampard i slutet av januari.

Efter det har tysken fått igång laget på allvar och enligt Emerson kan man nå framgång under hans ledning.

Vad har sagts?

‘’Thomas tog över som tränare och redan under första dagen märkte vi vilken organisation hans lag har.’’, säger Emerson till Globo Esporte.

’Han visade mycket videon, detaljer och information som hjälper oss på plan. Laget är välorganiserat och han gör ett sensationellt jobb.’’

‘’Vi måste dra nytta av detta och få ut det bästa av honom. Vi är nu i sista skedet av säsongen, vi har Premier League, FA-Cupen och Champions League-spel, vi behöver bara jobba på vissa detaljer och fortsätta göra det vi gör.’’


Tuchels Chelsea-rekord

Chelsea slog Sheffield United med 2-0 i söndags och tog sig vidare till semifinal i FA-Cupen, samtidigt förlängdes Tuchels obesegrade svit till 14 matcher i alla tävlingar.

47-åringen har vunnit tio matcher och spelat oavgjort fyra sedan han tog över som huvudtränare för Chelsea. Atletico Madrid, Liverpool och Tottenham har alla besegrats under de senaste två månaderna.

Vad kan Chelsea uppnå i slutet av säsongen 2020/21?

Chelsea besegrade Atletico Madrid i åttondelsfinal med totalt 3-0, nu väntar Porto i kvartsfinal.

Tuchel har möjligheten att vinna dubbeln, om Chelsea kan ta sig hela vägen i Champions League och FA-Cupen, där Manchester City väntar i semifinal.

Chelsea har också möjligheten att sluta på andra plats i Premier League om man fortsätter att spela lika bra som man hittills gjort efter att Tuchel tog över, efter landslagsuppehållet väntar en hemmamatch mot West Bromwich Albion.

Har Emerson en framtid under Tuchels ledning?

Emerson frystes ut under Lampard i första halvan av säsongen, vilket ledde till spekulationer att han möjligtvis lämnar Chelsea efter säsongen.

Även Tuchel har använt italienaren sparsamt, men mot Sheffield spelade han 90 minuter och Emerson är nöjd med konkurrensen för platser i startelvan för tillfället.

‘’Det här är bra för mig eftersom man spelar med de bästa spelarna i världen.’’, säger Emerson. ‘’Det krävs att man gör sitt bästa varje dag eftersom det finns en spelare i din skugga som är på en mycket hög nivå.’’

‘’Jag är med spelare från stora landslag, jag respekterar deras arbete och de respekterar mig. Jag anser att vår lag är väldigt bra, vi har en bra sammanhållning och efter att vi tagit oss vidare i Champions League och  gjort det bra i Premier League är stämningen i laget på topp.’’

Källa: goal.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-03-24 17:43:00
Author

Fler artiklar om Chelsea