Emma Hayes ämnar försvara sin förstaplats
Top of the league, och så ska det förbli!

Emma Hayes ämnar försvara sin förstaplats

I den senaste WSL-omgången greppade Chelsea taktpinnen framför Arsenal och Manchester United. De sistnämnda vann toppmötet mot Gunners, vilket tillät Chelsea att skaffa sig en trepoängsledning med en match mer spelad. På lördag gästar de kungsblå Leicester City, som förlorat samtliga åtta ligamatcher i säsongsstarten.

Pernille Harder är borta en längre tid efter sin operation, men övriga frågetecken är nu utsuddade. Frånsett den danska stjärnanfallaren är alla spelare tillgängliga. Det meddelade Emma Hayes under chelseafc.com/en/video/leicester-vs-chelsea-or-emma-hayes-press-conference">dagens presskonferens.

”De goda nyheterna med Pernille är att hennes operation var framgångsrik,” säger Hayes. ”Första veckan var tuff för henne, insikten av skadans omfattning och vad det innebar för hennes fysik. Hon har lunchat med laget, påbörjat sin rehab, hon är på bättringsvägen och det är glada nyheter. Hon kommer inte varat tillbaka i januari. Är februari realistiskt? Jag vet inte, vi hoppas att hon är tillbaka innan säsongsavslutningen men det är mycket hårt jobb som väntar”’

Efter en period av tätt matchande fick Chelsea Women äntligen en ledig helg under veckan som gått. Chelseas poängsnitt har sannerligen inte gått att klaga på, men en paus från tävlandet var nyttigt enligt Emma Hayes. Frånsett de vanliga träningspassen har laget hunnit på att testa på fäktning. Dels för att höja humöret, men det innebar även aktivering av musklerna i torson.

Det var ingen som överraskade mig, de var alla fantastiska,” säger Hayes om spelarnas insatser med värjan. Bakom Chelsea på 21 poäng jagar alltså Arsenal och Manchester United med 18 poäng vardera. De regerande mästarnas tränare upplever dock inte konkurrensen som större nu än föregående säsonger.

”Det är jämnt varje år, det är samma situation denna säsong,” säger Hayes. ”Oavsett om det avgjorts på poäng, målskillnad eller poängsnitt – att titelracet lever hela vägen till sista omgången är ganska normalt. Åtminstone har det varit det de senaste tre åren. Vi är förberedda på det.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-12-01 16:18:00
Author

Fler artiklar om Chelsea