Emma Hayes gör comeback på tränarbänken
Äntligen tillbaka med sitt lag!

Emma Hayes gör comeback på tränarbänken

Chelseas tränare återhämtar sig fortfarande efter sin operation, men kan nu återgå till normalitet i sitt arbete. När Chelsea tar emot Tottenham på söndag sitter Emma Hayes på Stamford Bridges tränarbänk.

Chelsea har trots tränarens fysiska frånvaro vunnit samtliga matcher sedan operationen. Emma Hayes genomgick en så kallad hysterektomi efter många år med endometrios. Rehabiliteringen har hon kunnat sköta hemifrån, efter sex veckor är hon äntligen redo att jobba på plats igen. I det ingår även kontakten med pressen, Hayes presskonferens sammanfattades av officiella hemsidan.

”Det är fint att vara tillbaka,” säger Hayes. ”Jag har återhämtat mig i sex veckor, den processen pågår fortfarande. Det lär dröja till årsskiftet innan vi uppnått full normalitet, men jag är bara tacksam över att må mycket bättre. Jag är glad över att komma tillbaka till ett välmående lag och stab i min frånvaro.”’

Assisterande tränare Denise Reddy har axlat Hayes mantel på Cobham samt under matcherna. General manager Paul Green har haft hand om presskonferenserna när Emma Hayes suttit hemma. Chelseas comebackande huvudtränare menar att hon med ett lugn lämnat ifrån sig ansvaret, om än tillfälligt.

”Jag hade inget emot det,” säger Hayes. ”Jag hade kontakt med Denise via örsnäcka, det strulade bara en gång, i andra halvlek mot Manchester United lade den av. Men jag var nöjd med hur vi spelade. Jag har ett enormt förtroende för hela min stab, ibland räckte konversationerna mellan mig och Denise. Hon har gjort ett fantastiskt jobb utan mig, tillsammans med Paul. Vi har en så erfaren grupp, jag har fått läka utan extra stresspåslag.”

WSL återupptas i helgen, det med extra fanfarer i sydvästra London. Chelsea har sålt ut samtliga biljetter till säsongens första dammatch på Stamford Bridge, för motståndet står Tottenham. Klubben annonserade nyligen att returmötet mot PSG i Champions League även den kommer spelas på SB.

”Mina läkare hade svårt att tro att min första match tillbaka skulle vara inför 40 000 åskådare. Jag är redo, klubben har gjort ett fantastiskt jobb med att fylla ut arenan, liksom andra WSL-lag har gjort. Jag ser bara fram emot att få se supportrarna igen, än mer att få vara med mitt lag igen. Det finns ingen bättre arena än Stamford Bridge att spela på,” säger Hayes.

Det korta landslagsuppehållet som nyligen avverkats förde med sig ett trist besked. I matchen mot Schweiz utgick Pernille Harder efter problem med baksida lår. Emma Hayes fick aldrig några frågor om anfallsstjärnans status under dagens presskonferens, men hennes medverkande på söndag lär vara osäkert.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-11-18 16:47:04
Author

Fler artiklar om Chelsea