Emma Hayes inför drabbningen med Atletico Madrid
Hayes tar sikte på nästa trofé!

Emma Hayes inför drabbningen med Atletico Madrid

Emma Hayes höll under tisdagseftermiddagen presskonferens inför morgondagens åttondelsfinal i Champions League, vilken sammanfattades av officiella hemsidan.

Chelsea FC Women ställs mot tuffaste möjliga motstånd i Champions League-slutspelet, detta i form av spanska topplaget Atletico Madrid. Tränaresset Hayes omfamnar möjligheten att återigen tampas med Europas elit:

”Det är lottningen vi ville ha”, menar Hayes. ”Det är definitivt matchen vi vill spela och motståndarna vi vill ställas mot. Vi har full respekt för det de åstadkommit, särskilt då de slagit ut Manchester City två år i rad, vi underskattar dem inte. I det här skedet av säsongen så föredrar jag ett riktigt tufft test för att se var vi står snarare än att få en på pappret lätt lottning. Jag ser fram emot det.
Jag har lärt mig att det här är motståndet du verkligen måste förbereda dig inför, och jag har inte snålat på detaljerna. Som sagt, de har besegrat Man City och är fulla av självförtroende. De gör bra ifrån sig i cupspel och detta är ett utslagsmöte de kommer vara redo för.”


Två garanterade startspelare när de är hela är Millie Bright och Fran Kirby. De båda har den senaste tiden dragits med skadeproblem men Hayes låter meddela att de är uttagningsbara inför onsdagens åttondelsfinal:

”Detta är en period av säsongen då spelarna har vissa situationer att hantera. Millie är en spelare som kommer tvinga sig igenom vad som helst för att spela. Hon fick en smäll precis innan landslagsuppehållet, det var ett problem med baksida lår som först inte ville ge med sig, men som nu har läkt – hon är redo för att spela. Fran är okej. Hon sade till mig under mötet med Bristol City att hon kände av något, så hon klev av efter 60 minuters spel. Hon har fått den vila hon behöver under uppehållet och är även hon hel och klar för spel.”

Som hon anspelar på så kommer truppens bredd väl till pass i dessa dagar. Mars månad innebär en tuff period och kommer innehålla minst sex matcher, men Hayes vill inte göra detta till ett problem, snarare tvärtom:

”Jag vill spela i de största tävlingarna och vara med hela vägen in. Jag vill inte tänka på ’lediga’ helger i någon tävling, utan ser fram emot utmaningen. Jag går in i varje match på samma sätt, jag tror att man måste se varje träning som en final – spelarna måste hänge sig till det varje vecka, inte enbart då det vankas Champions League. Chelsea är en klubb som vill vinna alla tävlingar vi ställer upp i, det är så förutsättningarna har varit sedan jag kom hit.”

Mötet med Atletico Madrid innebär ett kärt återseende i svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, som nu alltså återfinns i den spanska huvudstaden - detta efter att ha mellanlandat i Wolfsburg sedan hon tog avsked av Chelsea FC. Hayes hyllar sin före detta burväktare:

”Hedvig är en klubblegendar och är nog den spelare som mer än någon annan kom till klubben på toppen av sin karriär och transformerade hela laget med sitt spel. Hon har bidragit enormt till klubbens framgångar och jag kommer alltid hålla henne högt. Vi vet om hennes kvaliteter och jag är väldigt tacksam för vad hon gjort för den här klubben, men det är mitt jobb att se till att hon står som förlorare i morgon.”

Avspark är onsdag den 3:e mars kl 20:00.
Av någon anledning så visar ingen svensk kanal matchen, men den sänds i England på BT Sport 2 och chelseafc.com/The 5th Stand.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-03-02 20:26:53
Author

Fler artiklar om Chelsea