Emma Hayes vill studsa tillbaka mot Manchester City
Chelsea behöver ett formbesked under söndagen.

Emma Hayes vill studsa tillbaka mot Manchester City

Topplagen Chelsea och Manchester City förlorade båda två sina respektive premiärmatcher i årets WSL-upplaga. De kungsblå föll borta mot nykomlingen Liverpool, ett snedsteg som tränare Emma Hayes ämnar rätta till snarast möjligt.

Emma Hayes chelseafc.com/en/news/article/hayes-on-harders-fitness-and-how-to-respond-against-man-city">höll presskonferens under fredagen inför stormötet mot Manchester City imorgon söndag. Chelseas danska anfallsess Pernille Harder stod med i laguppställningen mot Liverpool, men strax innan avspark på Merseyside kom budet att hon ersatts av Sophie Ingle i startelvan. Harder kände av något i ena låret under uppvärmningen, det är fortfarande oklart huruvida hon spelar mot Manchester City.

”Pernille tränade på gräset idag, men vi vet inte förrän imorgon (läs idag) om hon kommer vara tillgänglig,” säger Hayes. ”Under uppvärmningen inför Liverpool fick hon problem med baksida lår. Hon har röntgat det, hon var utomhus idag, men vi är inte säkra förrän imorgon. Hon kör med läkarteamet, inte med laget, men i övrigt är alla spelare tillgängliga.”

Chelsea har tappat tongivande spelare under sommaren och värvat in en hel radda nya ansikten. I premiäromgången var det dock idel bekanta ansikten som startade för Chelsea sånär som på ett namn.

”Jag var återhållsam redan förra veckan med nya spelare, jag vet att det kan ta tid att anpassa sig. Då var det bara en – Kadeisha Buchanan – det tar tid för de nya spelarna att göra sig hemmastadda,” säger Hayes.

Varken Buchanan eller övriga erfarna spelare hade sin bästa match i karriären mot nykomlingen. Kanadensiskans afton blev ännu värre då hon drog på sig Liverpools andra och matchens tredje straffspark. Straffen förvaltades och fastställde slutresultatet till 2-1, fördel Liverpool. En konstant ljuspunkt i Chelsea var Lauren James, som verkligen flöt fram på planen. Yttern känns närmast som ett nyförvärv för Emma Hayes med tanke på hur sparsamt hon användes ifjol.

”Lauren kan nästan räknas in bland dem men nio av de elva som startade spelade regelbundet förra säsongen,” säger Hayes. ”Våra nya spelare behöver förstå att de måste anpassa sig och lära sig sina roller tills det att de förstår vår filosofi och våra metoder. Ibland är det svårt, särskilt med en kort försäsong. Spelare som Jelena Cankovic började inte träna med laget förrän efter landslagsuppehållet.”

Arsenal följde upp 4-0 mot Brighton med en ny fyramålsseger mot Tottenham under lördagen. Oaktat övriga resultat behöver Chelsea steppa upp både vad gäller prestation och poängskörd, men de rödvitas framfart adderar ytterligare press. Tränare Emma Hayes är nöjd med responsen från sina spelare.

”Det har varit en bra träningsvecka. Jag oroar mig aldrig för den biten med det här gänget. Det finns så många ledare här som tar ansvar, som är mogna. Något jag noterat är en förbättring i hur de som grupp tar ansvar för att utvecklas, alla har gjort sitt yttersta den gångna veckan,” säger Hayes.

Manchester City hade enorma skadeproblem under föregående säsong och var inte samma hot som tidigare, även om de triumferade i ligacupen. Nu har dock nyckelspelare som guldmakaren Chloe Kelly kommit tillbaka, de himmelsblå kommer säkerligen till Kingsmeadow med förnyat självförtroende.

”City har ett bra lag rakt igenom, de blev bättre för varje gång vi mötte dem ifjol,” säger Hayes. ”Det kommer sporra dem. Vi har fokuserat på att vi måste bli bättre på att etablera kontroll över matcherna. Det är ett krav från min sida och vi har jobbat mot det. Jag vill se oss utföra det vi gjort på träning.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-09-24 20:27:24
Author

Fler artiklar om Chelsea