En obehaglig eftermiddag väntar

En obehaglig eftermiddag väntar

Goodison Park kommer att vara nervigt och lynnigt när Everton tar emot Wolves i en match som betyder oerhört mycket för båda lagen.

Kollapsen
Så fick Sean Dyche smaka på den bittra smaken av Evertons spelartrupp på senare år. Moral har den gode Dyche talat mycket om och det verkade som om han trodde att spelarna hade förstått. Att det skulle vara slut med alla de där ofattbara kollapserna. När hela laget bara lägger sig ned. Ger upp. Något han nu fått uppleva. Dyche medgav att han hade kunnat byta ut hela laget i halvtid och nu står han inför en mycket svår utmaning.

Nervigt Goodison
Bra spel, men helt ofarligt i premiären mot ett Fulham som inte alls ser lika starkt ut som ifjol, följt av en total kollaps mot Wolves är en minst sagt svag start.
Det kommer vara ett nervigt Goodison Park. En sådan där obehaglig eftermiddag då man kan ta på stämningen, som inte handlar om en tillstymmelse till munterhet. Där hoppet känns långt borta och där det kommer krävas oerhört lite för att hela arenan ska tystna i bitterhet.

Vad har vi kvar att hoppas på?
Å andra sidan kan en vändning få den gamla damen att explodera av eufori. Men det är upp till Sean Dyche och hans förmåga att motivera ett manskap som genom åren visat sig nästan omöjligt att få fason på. Kommer de att svika igen eller kommer vi äntligen att få se en uppståndelse? Det låter ju nästan lite religiöst, men faktum är att efter att ha skådat så många managers passera utan att få ordning på laget, så återstår endast ett nästan orimligt religiöst hopp. Och är det något Sean Dyche ska vara bra på så är det att stärka moralen och skapa lag som aldrig viker sig. Om han misslyckas med uppgiften i Everton… Vad har vi då kvar att hoppas på?

Liknande inledning för Wolves
Wolves gjorde en riktigt bra premiär och hade en del otur när man förlorade med 0-1 mot Manchester United. Men, de lider - likt Everton - av att vara ofarliga framför mål. Dessutom åkte även Wolves på en förnedring i den andra matchen när Brighton vann med hela 4-1 på Molineux. Två klubbar med liknande start och där kommande match blir ack så viktig. Ett möte mellan två klassiska klubbar, där Wolves fick sin svenska supporterbas i samband med riktigt fina insatser i Tipsextra på 1970-talet.

Calvert-Lewin borta igen
På skadefronten är Dominic Calvert-Lewin borta även denna gång, såväl som Alex Iwobi vars skadefrånvaro handlar om veckor. Även nyförvärvet Jack Harrison är skadad. Seamus Coleman har en bit kvar innan han är klar för spel såväl som Dwight McNeil. Dele Alli är också borta. Inte heller nyförvärvet Yousef Chermiti sägs vara redo för spel, även om han ska ses som en investering för framtiden så kanske han skulle kunna komma in och göra en insats som det ser ut just nu.

Dobbin och Branthwaite kan få chansen
Än en gång kommer Everton till spel utan en vettig striker. Men Arnaut Danjuma såg dock pigg ut senast och kan nog få chansen från start. Sean Dyche har även öst beröm om unge Lewis Dobbin, som kanske kan få starta. Och nu måste väl ändå Jarrad Branthwaite få chansen? Michael Keane har ju inte rosat marknaden direkt… Idrissa Gana-Gueye gjorde - i och för sig som så många andra - en svag insats senast och hans plats är definitivt inte given. Å andra sidan har Dyche inte så mycket att välja på.

Trolig elva
Pickford - Patterson, Branthwaite, Tarkowski, Young - Garner, Doucoure, Onana, Gana-Gueye, Danjuma - Dobbin

Tips
Everton - Wolves 0-0

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2023-08-25 23:50:00
Author

Fler artiklar om Everton