En svunnen målvakt

En svunnen målvakt

Långt ifrån alla minns att den målvakt som nu gör succe i Leipzig, Peter Gulasci, tillhörde Liverpool fram till 2015.

Det är ingen tvekan om att Liverpool har en av de bästa målvakterna i världen mellan stolparna och en lång önskan om en trygg burväktare har därmed förverkligats.

Hade Alisson Becker inte funnits där så hade där säkert varit många som ångrat att klubben skeppade iväg Peter Gulasci.

För långt ifrån alla minns ju att Liverpool hade den enastående målvakten i Leipzig, Peter Gulasci, i leden fram till 2015.

Gulasci själv medger att han kände att han hade inget annat val än att lämna klubben 2013 för att ansluta till Red Bull Salzburg. Två år senare blev det en permanent flytt och då till en annan energidrycksklubb och denna gång Leipzig.

En klubb som då höll hus i den tyska andradivisionen men som nu spelar i Champions League.

Ofta är det spelare som Timo Werner och Marcel Sabitzer som får rubrikerna men Gulasci har varit minst lika viktig för framgången.

Gulasci:

”Tränarteamet som leddes av Rafa Benitez följde min utveckling väldigt noga. De hade en plan som på sikt skulle göra mig till förstemålvakt.”

”Tyvärr så var där många förändringar efter det att Rafa lämnade klubben. Roy Hodgson, Kenny Dalglish och Brendan Rodgers var alla fantastiska tränare men eftersom klubben var i en svår sits på den tiden så hade de andra prioriteringar.”

”För en ung spelare så är det en svår situation men det är något du måste förstå och acceptera. Det var därför jag bestämde mig för att jag behövde en förändring för att få bli förstemålvakt.”


Citaten hämtade från hitc.com

Carl-Martin Landquist2020-04-22 23:26:34
Author

Fler artiklar om Liverpool