Englands regering fryser Roman Abramovitjs tillgångar
Abramovitj har meddelat att han önskar sälja Chelsea. Efter dagens besked kommer detta ske tidigast i juni i år.

Englands regering fryser Roman Abramovitjs tillgångar

Chelsea FC firar idag sin 117:e födelsedag. På denna årsdag kom beskedet om ytterligare sanktioner mot ryska oligarker från Englands kungliga statskassa. En av dessa är Roman Abramovitj, vars tillgångar på de brittiska öarna fryses.

Sanktionerna motiveras med att Roman Abramovitj inte ska kunna tjäna pengar på klubbens verksamhet. Han kan därför inte sälja klubben under detta embargo, klubben får heller inte sälja fler matchbiljetter. Det innebär att endast säsongskortsinnehavare och innehavare av sedan tidigare sålda matchbiljetter kommer kunna gå på Chelsea-matcher under återstoden av säsongen 2021/22.

Klubben får betala ut nödvändiga poster såsom löner, skatter med mera. Man får också köpa in tjänster som är nödvändiga för att kunna bedriva verksamheten. Dessa poster inkluderar bland annat resekostnader, säkerhetspersonal & catering. Man får därmed inte förnya kontrakt med sina anställda eller värva nya spelare under denna period.

Denna ”licens” för att fortsätta bedriva fotbollsverksamheten träder i kraft idag den 10 mars och gäller till och med den 31 maj 2022. För den som önskar läsa dokumentet i sin helhet så finns det att läsa här.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-03-10 11:21:00
Author

Fler artiklar om Chelsea