Eriksson ser fram emot Champions League: ”Vi vet vad vi kan uppnå”
Eriksson & Co får klara sig utan Emma Hayes ett tag till.

Eriksson ser fram emot Champions League: ”Vi vet vad vi kan uppnå”

Efter att ha nått finalen föregående år slutade fjolårets CL-spel med respass redan i gruppspelet. Det misslyckandet vill Magdalena Eriksson och hennes Chelsea nu rätta till. Gruppspelet inleds på bortaplan mot Paris Saint-Germain ikväll.

Chelsea vann den första matchen utan Emma Hayes vid sidlinjen. Tränaren tittade på hemifrån efter sin operation och fick se de kungsblå besegra Everton med 3-1 på Merseyside. Härnäst väntar Champions League för hennes spelare. Kapten Magdalena Eriksson intervjuades av officiella hemsidan inför trippen till Paris.

”Vi är väldigt taggade på att spela i Champions League igen,” säger Eriksson. ”Gruppspelet ifjol slutade inte så som vi ville, det ska vi rätta till nu. Vi vill väldigt gärna visa att vi kan klara av en tuff grupp igen. Det är inspirerande matcher som vi ser fram emot.”

Grupp A rymmer flera konkurrenskraftiga lag, både Real Madrid och kvällens motståndare PSG har realistiska ambitioner om slutspel och kanske mer än så. Ifjol slutade de tre bästa lagen i Chelseas grupp på samma poäng. Att missa slutspel baserat på målskillnad var oerhört snöpligt, Magda Eriksson vill inleda årets CL-spel med en seger.

”Det är det vi vill åstadkomma. Förberedelserna har gått väldigt bra. Vi kommer in till matchen med en stark trupp och är redo. Det är en svår match, en svår grupp, vi får ta det en match i taget. Målet är att uppnå ett bra resultat,” säger Eriksson.

PSG och Real Madrid tillhörde samma CL-grupp även förra året, då Paris-laget gick rent. Kvällens hemmalag är obesegrade i ligaspelet efter fem matcher, men ligger tvåa bakom regerande Europamästarna Lyon.

”Vi möter ett av Frankrikes bästa lag, vi kommer få slåss för att lösa det,” säger Eriksson. ”Vi vet vad det här laget kan uppnå, vi vet hur bra spelare vi har. Vi litar på vår kapacitet och hoppas ordna en seger.”

Magdalena Eriksson och Emma Hayes har ett särskilt nära band i egenskap av lagkapten och huvudtränare. Svenskans arbetsbörda har dock inte blivit ohållbar när hennes chef rehabiliterar sig.

”Först och främst lider jag med Emma. Jag är glad att hon är på bättringsvägen, vi saknar henne. Det påverkar inte min roll gentemot laget som kapten. Vi har en fantastisk stab, ett fantastiskt lag, alla har steppat upp och tagit ansvar,” säger Eriksson.

Att huvudtränaren inte är på plats vid sidlinjen är ingen ursäkt enligt Chelsea-kaptenen. Assisterande tränaren Denise Reddy vikarierar för Emma Hayes under match och träning, medan general manager Paul Green sköter presskonferenser och övriga åtaganden i media.

”Emma är inte här, men vi vet att vi måste ta oss igenom den här perioden,” säger Eriksson. ”Vi har fantastiska människor runtomkring, Emma tittar på hemifrån och håller kontakten. Paul och Denise vidarebefordrar Emmas meddelanden, de har nära kontakt och ett gott samarbete. Hon ser träningarna hemifrån, hjälper till med det hon kan. Stämningen i laget är god, vi har ultimata förutsättningar. Vi saknar Emma, hon är en speciell karaktär, vi måste klara oss utan henne denna gång.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-10-20 14:45:00
Author

Fler artiklar om Chelsea