Essien vill återvända till Chelsea
Vill tillbaka rakt in i startelvan i Chelsea

Essien vill återvända till Chelsea

Michael Essien är inriktad på en comeback till Chelsea efter hans säsongslån i Real Madrid som löper ut i slutet av säsongen.

Den kraftfulla mittfältaren lånades ut till Bernabeu från Stamford Bridge i augusti förra året efter hans tillfrisknande från en allvarlig knäskada under säsongen 11/12.

Essiens låneperiod i Spanien har resulterat till, förrutom sin naturliga mittfältsplats på det centrala mittfältet, att han fått vikariera på båda kanterna i backlinjen. I gårdagens semifinal i Champions League mot Borussia Dortmund spelade evighetsmaskinen till höger i backlinjen hela matchen. 

Lånet som blev officellt på transfer-deadline day i somras  gjorde att Essien återigen fick samarbeta med Jose Mourinho, som som 2005 värvade honom till Chelsea ifrån Lyon. Trots spekulationer över Mourinhos framtid, är Essien angelägen att återvända till Stamford Bridge och är övertygad om att hans tid i Real har visat att han kan prestera på högsta nivå.

"Jag kommer att återvända till Chelsea med huvudet högt och försöka vinna tillbaka min plats i startelvan" sade Essien, "Jag tror att min låneperiod i Madrid har visat jag fortfarande håller på den högsta nivån."

Källor: Skysports.Co.Uk

Stefan Petranovic2013-05-01 16:20:15
Author

Fler artiklar om Chelsea