Ett fint mål på en speciell dag
N'Golo Kanté, gigant mot Leicester igår. Fransmannen krönte sin insats med ett vackert mål

Ett fint mål på en speciell dag

N’Golo Kanté har gjort ett par riktigt vackra mål för Chelsea, sedan han anslöt från Leicester. Och mot laget från East Midlands gjorde fransmannen ytterligare ett praktmål, då han skickade in 2-0 med vänsterdojan efter en soloräd

Att Kanté gjorde mål mot sin gamla klubb spädde bara på vikten, och efter att skottet vikit in i Schmeichels vänstra burgavel kunde Chelseas mittfälts-dominant inte annat än le stort. Målet i sig kom efter att Kanté på egen hand transporterat bollen och gått för avslut, vilket han även gjort tidigare, mot exempelvis Liverpool.

”Det var ett fint mål, jag är nöjd över det’, sade fransmannen efter matchen. ’Jag förväntade mig passningen av Reece. När han gav mig bollen hade jag gott om yta framför mig. Jag försökte springa mot försvararna och söka passningsalternativ, men det blev ett öppet skottläge, så jag sköt”.

”Det är alltid speciellt att spela mot Leicester. Det var en viktig match för oss efter landslagsuppehållet, för att återvända med en vinst. Vi inledde matchen väldigt bra, jag var glad över att ha gjort mål och nöjd med lagets insats.”

Kanté insåg vikten av att hela laget arbetade tillsammans, för att hålla ytterligare en nolla, då man inte gav Leicester särskilt många lägen. Den tongivande segern var Chelseas nionde på tolv matcher, och ser till att hålla Londonklubben i toppen av Premier League-tabellen inför nästa omgång då Manchester United väntar. Men Kanté var noga med att inte ta ut något i förskott när man bedömer Chelseas chanser kring att vinna ligan, och poängterade att knappa tredjedelen av säsongen är spelad ännu.

”Det är en lång säsong. Vi befinner oss fortfarande i början av säsongen. Vi försöker vinna matcher vecka efter vecka, det är vägen framåt. Vi vet inte vad som kommer hända, det är fortfarande tidigt. Men vi är på en bra plats just nu och behöver arbeta vidare. Vi måste arbeta på match efter match, om vi ska kunna åstadkomma stora saker i slutet av säsongen. Premier League är en väldigt tuff liga, så vi måste fortsätta jobba hårt.”

Källa: chelseafc.com

Emanuel Ålund 2021-11-21 19:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea