Euro 2024: Cucurella till semifinal efter förlägningsdrama
Lycka till i semifinalen Marc!

Två giganter stod på varsin sida av planen när det under fredagen var dags för mästerskapets första kvartsfinal. Spanien mot Tyskland med en het Chelsea-spelare på planen. Marc Cucurella lika given i Spaniens startelva som vanligt.

Det är som kungsblå supporter väldigt trevligt att se Spaniens matcher under detta mästerskap. En självklar Marc Cucurella har fått ett stort förtroende från sin förbundskapten och visar varje match att det är välförtjänt. Även mot en såpass tung motståndare som Tyskland visade Cucurella att han håller som vänsterback i Spaniens fina backlinje.

Matchen mot Tyskland var en öppen historia, en tuff sådan där hemmalaget hade bestämt sig för att spela fysiskt, på gränsen till fult. Just Cucurella var inte utsatt för de överfall som vi fick se i matchens inledning och klarade sig undan de värsta attackerna matchen igenom. Han såg ut att trivas på planen även i denna matchbild.

Målchansmässigt var matchen jämn. Att slutresultatet blev 1-1 kändes inte allt överraskande även om Tysklands kvittering satt långt inne.

Matchen avgjordes med endast ett par minuter kvar av förlägningen då Spaniens Mikel Merino fint nickade in 2-1 till spanjorerna.

Spanien spelar nu på tisdag semifinal mot Frankrike, matchstart 21.00. Gissningsvis får vi se Marc Cucurella spela ytterligare minst 90 minuter.