Europa League-match flyttad till Moskva
Chelsea värmer upp inför CL-finalen 2008 på Luzhniki Stadium i Moskva.

Europa League-match flyttad till Moskva

Chelsea kommer att spela sin bortamatch mot Rubin Kazan i Moskva.

Det står nu klart att Chelseas bortamatch i Europa Leagues kvartsfinaler mot Rubin Kazan kommer att spelas på Luzhniki Stadium i Moskva. Detta beslut togs av UEFA efter en inspektion av Rubin Kazans hemmaarena.

Hemmamatchen kommer att spelas den 4:e april och bortamötet i Moskva äger rum en vecka efter.

Chelsea har dåliga minnen från Luzhniki Stadium. Det var där man förlorade mot Man United på straffar i Champions League-finalen 2008.

Beslutet gör att lagen nu kan påbörja förberedelser inför mötet. Rafa Benitez har tidigare sagt följande om matcherna mot Rubin Kazan, till den officiella hemsidan:

- I detta stadiet av turneringen är varje match tuff. De är ett bra lag som slog ut Atletico Madrid och vi vet att de är starka.

- De vann även över Levante, som gör väldigt bra ifrån sig i La Liga och de slutade även före Inter i gruppspelet. De ligger för närvarande på sjätte plats i ryska liga, vilket inte är fantastiskt, men de har bra spelare. Det positiva är att vi spelar första matchen hemma.

- I en annan situation hade man valt att spela andra matchen hemma, men i detta fall, för vi spelar så många matcher just nu, kan det vara positivt då vi slipper att resa.

- Vi vet inte var vi kommer att spela. Om det blir i Moskva kommer det att att innebära konstgräs och ifall det blir i Kazan är det vanligt gräs som gäller, så vi väntar och ser.


Väntan är över och skutan ska styras alltså styras mot Moskva. Konstgräs? kanske ni tänker. Ja, det stämmer faktiskt. Arenan är en av få i Europa som låtit installera den FIFA-godkännda FieldTurf-planen som består av artificiellt gräs.Det ansågs nödvändigt på grund av det ökänt kalla klimatet som råder i området som ofta förstörde gräset på vintern vilket innebar att det var tvunget att ersättas varje år till höga kostnader. Man lät dock temporärt installera naturligt gräs inför Champions League-finalen 2008.

Daniel Joannou2013-03-21 13:06:27
Author

Fler artiklar om Chelsea